Ваше місто - ?

Виберіть місто:

Вінниця
Доставка і самовивіз
Дніпро
Доставка і самовивіз
Житомир
Доставка і самовивіз
Івано-Франківськ
Доставка і самовивіз
Київ
Доставка і самовивіз
Кропивницький
Доставка і самовивіз
Увесь список

044 222 777 0

Контакти

+38 044 222 777 0+38 080 033 060 0
Безкоштовно по Україні
zakaz@okwine.ua
Для замовлень і пропозицій

Графік роботи call-центру:

Будні:з 9:00 до 19:00
Вихідні:з 10:00 до 18:00
ua
ru
okwine logo

Виберіть місто:

Вінниця
Доставка і самовивіз
Дніпро
Доставка і самовивіз
Житомир
Доставка і самовивіз
Івано-Франківськ
Доставка і самовивіз
Київ
Доставка і самовивіз
Кропивницький
Доставка і самовивіз
Увесь список
Каталог товарів

044 222 777 0

Контакти

+38 044 222 777 0+38 080 033 060 0
Безкоштовно по Україні
zakaz@okwine.ua
Для замовлень і пропозицій

Графік роботи call-центру:

Будні:з 9:00 до 19:00
Вихідні:з 10:00 до 18:00
ua
ru
okwine logo
Вхід
Реєстрація
Новозеландський Sauvignon Blanc: тропічна свіжість та мінеральність до хрумтіння!

Існує безліч стилів совіньйон блану - іспанский, італійський, французький, австралійський, чилійський, але найбільшу популярність в усьому світі здобув саме новозеландський. Він не тільки порушив стереотипи винної сезонності, закохав у себе мілленіалів, відкрив нам Мальборо та гвинтову пробку. Наразі майже кожен критик чи міжнародний рейтинг включає cовіньйони у свої добірки білих та рожевих вин. Такий ажіотаж пов᾿язаний з демократичною ціною в порівнянні з чудовим тропічним смаком, яскравою ароматикою та різноманітним підходом в гастрономічних поєднаннях. В чому секрет цього феномена? Розповідаємо та радимо топові совіньйони!

Вина Нової Зеландії

Історія виноградарства у Новій Зеландії розпочалася в 1819 році, коли місіонер Семюель Марсден привіз 100 виноградних лоз до Керікері, що незабаром, у 1840-х роках, перетворилися на чудове вино завдяки Джеймсові Басбі. Європейські іммігранти також доєдналися, розпочавши виноробство в різних регіонах.

Виноградна філоксера в 1940-х роках “зруйнувала” багато виноградників, і виробники звернулися до євро-американських гібридів, але якість вина страждала все одно. Тільки в 1960-х роках лози Vitis vinifera повернулися, відновивши виробництво високоякісного вина.

У 1983 році сорти мюллер тургау та каберне совіньйон стали популярними, але з часом змінилися. Сьогодні совіньон блан та шардоне лідирують серед білих сортів, а піно нуар - серед червоних.

У Новій Зеландії є десять основних виноробних регіонів, кожен з яких відрізняється великою різноманітністю клімату та рельєфом місцевості.

Жоден регіон не віддалений від води більш ніж на 130 км (80 миль), а близькість виноградників до океану яскраво впливає на характер новозеландських вин. Річ у тім, що кожен регіон має свій неповторний характер, свою душу. І перший з них - Мальборо.

MARLBOROUGH

img

Флагманський виноробний регіон Нової Зеландії. Совіньйон блан вивів країну на міжнародну винну сцену. Мальборо пропонує глибину як у сортах, так і в теруарі. Перші виноградники були посаджені у 1873 році, а сьогодні виробники обробляють понад 20 000 гектарів виноградників.

Долина Вайрау славиться своєю річкою Вайрау, створюючи умови для унікальних вин. Середньорічне сонячне світло там 2,409 год, кількість опадів 655 мм. Теруар має багатий мезоклімат і різні ґрунти, що сприяє появі вин з фруктовою інтенсивністю. Південні долини, включаючи Омака, Фейрхолл і Вайхопай, формують важливий субрегіон, який пропонує яскраві піно нуар та совіньйони.

Новозеландські інновації у виноробстві

Саме винороби Мальборо зламали стереотип, пов᾿язаний з винними корками — першими випустили совіньйон блан з металевим гвинтом, а не дерев᾿яним корком. В результаті такий метод бутилювання став певним символом новозеландського вина та запорукою його високої якості. Цей формат почали використовувати й закордонні виробники, і не тільки у випадку з совіньйоном — ось чому сьогодні ми купуємо вино з гвинтовою кришкою без зайвих хвилювань.

Посмакуємо?

vine
  • Moon Twist Sauvignon BlancБіле сухе вино
  • Один з наших найулюбленіших представників Мальборо.
  • Аромат Від цитрусових і маракуї до вираженого стиглого аґрусу, чорної смородини та рослинних тонів.
  • Смак Свіжий, багатий, з легкою мінеральністю і відтінками грейпфрута, лимонної цедри, з пікантною гірчинкою.
  • Пейрінг Ідеально поєднується зі стравами із річкової риби, морепродуктами та салатами зі свіжих овочів.
vine
  • Asymmetric Sauvignon BlancБіле сухе вино
  • Яскраве й питке, бо температура в долині за день коливається від + 15 °С, до -1 °С. Це допомагає “розкрити” унікальну кислотність.
  • Аромат Свіжа чорна смородина, ноти тропічних фруктів з явним акцентом на соковитий плід маракуї, відтінки стиглого карамболя.
  • Смак Підкуповує своєю хрусткою свіжістю, що нагадує стиглу ягоду аґрусу, яка поступово розкриває багатогранність в сторону цитрусових відтінків.
  • Пейрінг Ідеальною парою буде ніжний козячий сир, що може бути як в самостійному вигляді, так і в салаті, в міксі з листям айсберга, томатами чері та краплею оливкової олії. Прекрасно смакує з морепродуктами, але без соусу, щоб не деформувати унікальний смак і аромат вина.
vine
  • Te Pa Sauvignon BlancБіле сухе вино
  • Виноградник Редвуд Хіллз від природи має низьку силу росту та врожайність. Дає вина з сильними текстурними та мінеральними елементами. На цьому прохолодному схилі пагорба створюються вина, які демонструють свіжу кислотність.
  • Аромат Чудові ноти грейпфрута, кісточкових фруктів, жасмину.
  • Смак Освіжаючий, з цитрусовими та літніми ароматами кісточкових фруктів, доповненими тонкими відтінками сушеного чебрецю і шавлії. Вино має хрустку освіжаючу кислотність та унікальний мінерально-сольовий післясмак.
  • Пейрінг Чудово поєднується з усіма морепродуктами, особливо з молюсками. Також добре поєднується зі свіжими літніми салатами або м'яким козячим сиром.
vine
  • Pa Road Sauvignon BlancБіле сухе вино
  • Виноградники розташовані на 6 км вгору по долині Вайрау на ґрунтах з вільним дренажем. Тут плоди дозрівають рано та виражають велику смакову інтенсивність.
  • Аромат Привабливий, багатошаровий з нотами цитрусових, аґрусу, дині та м'яти.
  • Смак Відтінки цитрусової цедри, яка плавно переплітається з нотами чорної смородини та нотами дикого фенхелю. Післясмак хрусткий і чистий, з відтінками тривалих прянощів і відтінком крейдяної мінеральності.
  • Пейрінг Ідеально поєднується зі свіжою рибою, стравами з морепродуктів, твердими сирами або просто з чіпсами на пляжі.
vine
  • Te Pa Sauvignon Blanc NobleБіле солодке вино
  • Прохолодні росяні ночі долини Аватер, що змінювалися теплими сухими днями забезпечували ідеальні умови для цього "благородного" вина. Ідеальний баланс між цукром, кислотою та алкоголем.
  • Аромат Бджолині соти, тропічні фрукти і ананас плавно перетікають у нотки карамелі, дині, нектарину, інжиру та цитрусових.
  • Смак Збалансований, з приємним і тривалим післясмаком і кислотністю. Насичене десертне вино.
  • Пейрінг Чудово смакує з крем-брюле, горіховим морозивом, гострими сирами або з ніжним шматочком чізкейку.
img

NELSON знаходиться на тій же широті. Але кількість опадів значно більша: середньорічна кількість сягає 970 мм, а середньорічне сонячне світло становить 2,405 год.

Цей регіон виробництва вина об'єднує пагорби Мутере та рівнини Ваймеа на північному краї. Регіон славиться процвітаючою виноробною індустрією та глибокою історією садівництва.

М'який сонячний клімат та різноманітний ландшафт від золотистих пляжів до гірських масивів роблять Нельсон унікальним. Виноград вирощується на пагорбах Моутере та рівнинах Ваймеа, забезпечуючи якісні врожаї.

Сучасна виноробна промисловість в Нельсоні з'явилася завдяки першопрохідцям 1970-х роках, які виробляють вражаючі Піно Нуар, Шардоне та Совіньйон Блан.

Герман Зайфрід винороб маєтку Seifried говорить:

author

“Земля, на якій росте виноград, має дуже велике значення. Щоб ягода розкривала свій смак і сортові характеристики у кожній пляшці, ми серйозно підходимо до вибору ділянок та свідомо ставимо акцент на різні типи ґрунтів та мікрокліматів у районі Нельсона.”

Seifried Family — сімейна виноробня, яка займається сталим виноробством, даючи світу найкраще, що може запропонувати Нельсон.

Переходимо до дегустації

vine
  • Seifried Sauvignon BlancБіле сухе вино
  • Виконане в класичному стилі новозеландської виноробні Seifried. Збирання врожаю проходить із середини березня до початку квітня.
  • Аромат Інтенсивно розкривається нотами зеленого яблука, грейпфрута, аґрусу та тропічного нектарину.
  • Смак Надзвичайно свіжий, чистий, з фруктово-цитрусовими тонами, трав’яними відтінками та легкою кислинкою у післясмаку.
  • Пейрінг Бездоганний аперитив, чудово гармонує з устрицями, свіжими морепродуктами та овочевими салатами.
vine
  • Old Coach Road Sauvignon BlancБіле сухе вино
  • Особливе, бо є частиною лінійки, створеної на початку 90-х років минулого століття. Лози виростають на виноградниках Корнфілд і Брайтвотер.
  • Аромат Відчуваються ноти маракуї, грейпфрута, лемонграсу, ківі й аґрусу.
  • Смак Свіжий і гармонійний, розкривається стійкими відтінками цитрусових і тропічних фруктів. Завершується сухим післясмаком з тонами мінералів і спецій.
  • Пейрінг Відмінне доповнення до морепродуктів, овочевих салатів і суші.
vine
  • Old Coach Road Sauvignon BlushРожеве сухе вино
  • Урожай збирають із досягненням оптимальної зрілості та відправляють на виноробню, де ягоди піддаються традиційному процесу вініфікації.
  • Аромат Освіжаючі відтінки недозрілих жовтих й зелених фруктів, папайї та манго.
  • Смак Округлий з гарним балансом свіжості та фруктовості, розкривається тонами червоного яблука, білих персиків й ароматних лісових ягід.
  • Пейрінг Відмінний компаньйон до запеченої курятини, білої риби, креветок і легких салатів.

Ми з впевненістю можемо сказати, що Совіньйон Блан має статус суперзірки вже кілька десятиліть.

Спробувати суперстарів ви зможете у будь-якому маркеті мережі OKWINE та неодмінно відчути той вибуховий смак новозеландського Совіньйон Блан, який засліпив винних критиків у всьому світі.