Ваше місто - ?

Виберіть місто:

Вінниця
Доставка і самовивіз
Дніпро
Доставка і самовивіз
Житомир
Доставка і самовивіз
Івано-Франківськ
Доставка і самовивіз
Київ
Доставка і самовивіз
Кропивницький
Доставка і самовивіз
Увесь список

044 222 777 0

Контакти

+38 044 222 777 0+38 080 033 060 0
Безкоштовно по Україні
zakaz@okwine.ua
Для замовлень і пропозицій

Графік роботи call-центру:

Будні:з 9:00 до 19:00
Вихідні:з 10:00 до 18:00
ua
ru
okwine logo

Виберіть місто:

Вінниця
Доставка і самовивіз
Дніпро
Доставка і самовивіз
Житомир
Доставка і самовивіз
Івано-Франківськ
Доставка і самовивіз
Київ
Доставка і самовивіз
Кропивницький
Доставка і самовивіз
Увесь список
Каталог товарів

044 222 777 0

Контакти

+38 044 222 777 0+38 080 033 060 0
Безкоштовно по Україні
zakaz@okwine.ua
Для замовлень і пропозицій

Графік роботи call-центру:

Будні:з 9:00 до 19:00
Вихідні:з 10:00 до 18:00
ua
ru
okwine logo
Вхід
Реєстрація

Фільтри

    Японський віскі

      Японський віскі вважається наймолодшим солодовим напоєм у світі, мистецтво дистиляції з'явилося в країні близько 1870 року, але комерційне виробництво було налагоджено з відкриттям першої винокурні Ямазакі в 1924 році.


      Історія виникнення віскі в Японії


      Історія японського віскі тісно пов'язана з чайною церемонією, саке і Шотландією. Все почалося майже 100 років тому з талановитого підприємця Сіндзіро Торі (Shinjiro Torii) та його прагнення відкрити для Японії західний віскі й алкогольний стиль. Торі заснував компанію «Kotobukiya», і незабаром став непогано заробляти, імпортуючи міжнародний віскі та алкоголь в Японію. Він швидко зрозумів, що реальний прибуток і любов до спиртного можна отримати тільки виготовляючи його локально. Він почав з портвейну Akadama, який мав нищівний успіх, багато в чому завдяки грамотній маркетинговій кампанії (на рекламному постері позувала найзнаменитіша оперна співачка Японії в напівоголеному вигляді). Ця затія з місцевим виробництвом портвейну переконала Торі, що японці мають бажання і прагнення до власної версії іноземних спиртів, тому він переключив свою увагу і кошти на виготовлення японського віскі, що стало, в результаті, справою його життя.

      Незважаючи на сильний опір з боку керівників компанії, Торі вирішив побудувати першу японську винокурню в Ямазакі, в передмісті Кіото, в районі, який славився чудовою якістю води. Виконавчим директором винокурні був призначений молодий фахівець Масатака Такетсуру (Masataka Taketsuru). Так в історії японського віскі з'явився ще один вагомий персонаж, який зробив значний вклад в його розвиток.

      Сім'я Такетсуру займалася виробництвом саке недалеко від Хіросіми ще з 1733 року. Ще досить юним Масатака Такетсуру покинув Японію в кінці 1918 року і переїхав до Шотландії, де вивчав хімію в Університеті Глазго і мистецтво дистиляції на різних винокурнях Шотландії. Початківець-хімік і віскі дистиллятор колекціонував методи виробництва і нарощував свою майстерність під час перебування в Шотландії. Він, як губка, поглинав інформацію, працюючи на винокурнях Longmorn, James Calder & Co, Bo’ness и Hazelburn, отримавши чітке поняття про віскі Спейсайду, Лоуленда і Кемпбелтаун.

      Повернувшись до Японії з усіма цими знаннями, і з молодою шотландською дружиною (союз майже нечуваний для того часу), під час роботи Kotobukiya, він відіграв ключову роль у створенні Сіндзіро Торі винокурні Ямазакі в 1923 році. Такетсуру був дуже вимогливим у виборі місця розташування: дистилярня була оточена старовинним бамбуковим лісом, який згодом застосовувався для фільтрації Японського віскі.


      Японські віскі Nikka і Suntory


      У 1934 році Такетсуру покинув Kotobukiya, щоб створити свою власну компанію Dainipponkaju, яка пізніше змінила свою назву на Nikka. Nikka. До 1934 року Такетсуру переїхав у Йоші на північному острові Хоккайдо, оскільки там, на його думку, клімат і грунт більше походили на Шотландію: його винокурня з трьох сторін була оточена горами, а з четвертого боку - узбережжям, недалеко від неї був розташований джерело з м'якою мінеральною водою.

      Згодом Торі також змінив назву своєї компанії на Санторі і так народилася одна з найбільш знакових марок японського віскі. Джерело Рікю-но-Мідзу з мінеральною водою, який і досі тече недалеко від винокурні Санторі, названий японським урядом одним із кращих джерел води в країні. М'якість води та вміст мінеральних компонентів дозволяють створювати віскі з чітко вираженим теруаром регіону.


      Особливості виробництва японського віскі


      Японські віскі Торі і Такетсуру стали справжнім хітом у японського споживача. У цьому напої спочатку простежувався шотландський стиль. Досконально дослідивши процес виготовлення шотландского виски, вони доклали багато зусиль, аби спробувати відтворити цей процес в Японії. Часто для солодження ячменю застосовується торф, хоча це і не є обов'язковим. Ячмінь найчастіше завозиться з Шотландії. Зерно висушують (з торфом або без), і перемелюють в mash. Цю суміш поміщають в спеціальний чан, де змішую з гарячою водою, і перетворюють на сусло. Далі до сусла додаються дріжджі для перетворення цукру на алкоголь, і дистилюють із застосуванням колони Коффі або класичних перегонних кубів. Отриманий дистилят переливають для дозрівання в бочки з-під хересу (рідше з-під бурбона), зроблені з північного іспанського дуба. Потім, як і для більшості віскі в світі, спирти купажуються та бутилюють. Незважаючи на недавнє зростання інтересу до односолодового віскі, переважна більшість віскі Японії все-таки купажовані. Останнім часом окремі винокурні пропонують все більш різноманітні стилі віскі. Вже досить звичним є широкий спектр стилів від однієї винокурні: від димного і торф'яного стилю Айла і потужного хересного до більш легкого і тонкого з квітковими нотами Спейсайд. Різноманітність та інновації, які можна знайти в японських винокурнях, стали одними з факторів, що сприяють їх недавньому зросту авторитету і визнанню на світовій арені.


      Культура вживання японського віскі


      Японський віскі вживається так само, як і шотландський скотч або японське сетю. В Японії дуже популярні слабоалкогольні напої, це стосується і віскі. Купажований віскі, як правило, застосовують у створенні коктейлів, з содовою і льодом (хайболл), тоді як односолодовий п'ють у чистому вигляді або з льодом. Досить часто, особливо взимку, японський віскі змішують з гарячою водою, отримуючи напій О-Ю-Вари, або влітку з холодною водою, Міцу-Варі. Японський віскі також вживають під час їжі, як правило у вигляді коктейлю з содовою.


      Купити Японський віскі в OKwine


      Веб-маркет OKwine пропонує купити японський віскі та всі необхідні аксесуари онлайн. Наш асортимент регулярно поповнюється новими товарами, ціни на які порадують кожного покупця. Японські віскі, придбані у веб-маркеті OKwine, допоможуть скрасити ваш вечір. Доставка здійснюється в будь-яку точку України, в тому числі й містами: Київ, Одеса, Дніпро, Харків, Вінниця, Львів.


      Якщо ви потребуєте додаткової інформації про обраний японський віскі, телефонуйте нам і сомельє OKwine з радістю вас проконсультують.

      Читати повністю