Ваше місто - ?

Виберіть місто:

Вінниця
Доставка і самовивіз
Дніпро
Доставка і самовивіз
Житомир
Доставка і самовивіз
Івано-Франківськ
Доставка і самовивіз
Київ
Доставка і самовивіз
Кропивницький
Доставка і самовивіз
Увесь список

044 222 777 0

Контакти

+38 044 222 777 0+38 080 033 060 0
Безкоштовно по Україні
zakaz@okwine.ua
Для замовлень і пропозицій

Графік роботи call-центру:

Будні:з 9:00 до 19:00
Вихідні:з 10:00 до 18:00
ua
ru
okwine logo

Виберіть місто:

Вінниця
Доставка і самовивіз
Дніпро
Доставка і самовивіз
Житомир
Доставка і самовивіз
Івано-Франківськ
Доставка і самовивіз
Київ
Доставка і самовивіз
Кропивницький
Доставка і самовивіз
Увесь список
Каталог товарів

044 222 777 0

Контакти

+38 044 222 777 0+38 080 033 060 0
Безкоштовно по Україні
zakaz@okwine.ua
Для замовлень і пропозицій

Графік роботи call-центру:

Будні:з 9:00 до 19:00
Вихідні:з 10:00 до 18:00
ua
ru
okwine logo
Вхід
Реєстрація

Фільтри

Рекомендовані

    Арманьяк

    Рекомендовані

      Арманьяк – досить загадковий напій для українського покупця. Існує навіть помилкова думка, що арманьяк - ніщо інше, як вірменський коньяк. В Україні, на жаль, арманьяк недостатньо широко представлений, але глибина цього напою разюча, тому нам би хотілося познайомити вас з цим французьким шедевром, який став з'явився задовго до створення коньяку. Французи люблять повторювати, що їх дар світові - коньяк, але дещо вони приберегли тільки для себе, і це дещо - арманьяк.

      Історія створення арманьяка

      Арманьяк – корінний гасконець. Перші виноградні лози в цей регіон були завезені римлянами в першому тисячолітті: саме з їхньої легкої руки ми маємо можливість насолоджуватися потужними гасконський винами і звичайно розкішним арманьяком. Арманьяк з'явився на століття раніше віскі і на півтора століття раніше коньяку, але його популяризації завадила віддаленість Гасконі від портів і прийняття законів, що заохочують розвиток виноробства в Бордо і Коньяку і обмежують виробництво в інших регіонах. Але про все по порядку. У провінції Арманьяк розташовувалися прекрасні багаті виноградники, та й взагалі виробництво вина в Гасконі було вельми популярною справою. У 1461 році винороби виробили перший дистилят з білого сухого вина методом одиничної перегонки. Отриманий продукт ніхто не вживав в чистому вигляді, так і, відверто кажучи, цей спирт мало чим схожий на сучасний арманьяк, але його стали широко використовувати як базовий компонент лікарських настоянок і масово додавати до вина, щоб продовжити термін його придатності. Головними споживачами аманьяка і гасконских вин були голландці та німці, в той час як найбільшим і найпрестижнішим ринком була Англія. Як говорилося раніше, всі привілеї в торгівлі були віддані Бордо і Коньяку, інші пасли задніх в очікуванні своєї черги. Так відбувалося зовсім не через якість вироблених напоїв, адже інші регіони Франції також могли на рівних змагатися з Бордо і Коньяком, а через домовленості, згідно з якими вина інших регіонів мали право продаватися англійцям тільки після того, як запаси Бордо і Коньяку закінчаться. Закінчувалися вони, як правило, ближче до літа, коли інші вина через відсутність стабілізаторів вже починали псуватися. Через таку дискримінацію арманьяк донедавна не був гідно оцінений, але його головною та беззаперечною перевагою є збереження самобутності та особливого сміливого гасконського характеру. Але повернемося до історії. Отже, в середині 18 століття, коли виробництво виноградного дистиляту в арманьяці збільшилася, винороби були спантеличені такою проблемою: якість спиртів з року в рік ставала нестабільною і залежала від якості винограду. Було вирішено поміщати в дерев'яні бочки спирти найкращих років, щоб зберегти особливо вдалі зразки. Так і був народжений той самий арманьяк, який, після перебування в дереві, набував міць, виразність, багатство. Головним ударом в історії виноробства прийнято вважати нашестя філоксери в кінці 19 століття, коли всі виноградники були знищені. Гасконь не стала винятком і втратила безліч виноградників, більшість заводів змушене було закритися, а якість спиртів залишала бажати кращого. До слова, найдорожчий арманьяк був проданий більш ніж за 400 тис. євро і датований 1890 роком - останнім роком перед навалою філоксери. З початку 20 століття виробництво арманьяка взято під державний контроль і відтоді якість та технології чітко регламентовані, не залишаючи жодного шансу на виробництво напою недостатньо високої якості.

      Технологія виробництва арманьяку

      Для того, щоб купити арманьяк і зробити вибір на його користь, потрібно, перш за все, дізнатися, що ж відрізняє арманьяк від інших напоїв і як його виготовляють. Законодавчо встановлено десять сортів винограду, які можуть використовуватися під час виробництва арманьяка, але частіше за все використовують всього два сорти: Уні Блан і Бако. Виноград, що росте в Гасконі, містить багато цукру завдяки прекрасному сонячного клімату регіону, що позначається на якості майбутнього напою. Зібраний урожай перетворюють на вино за класичною технологією винного виробництва, але ні в якому разі не додають сірку або інші стабілізатори, це знищить смак майбутнього арманьяка і зробить дистилят абсолютно непридатним для подальшого використання. Готовим для подальшої перегонки вино стає наприкінці листопада, з цього приводу у місцевих виробників навіть існує особливе свято, іменований «Полум'ям Арманьяку». Саме тоді починається дистиляція, що триває до 31 березня. Це суворе правило, яке жоден виробник не порушує. Дата вибрана не випадково: з підвищенням температури може почати псуватися вино, з якого і виробляють спирти, тому щоб уникнути псування і був прийнятий цей закон. Тепер настає основний етап у виробництві арманьяка - дистиляція. Саме завдяки особливій дистиляції, відмінною від усіх інших напоїв, арманьяк і отримав особливі якості, що цінуються його шанувальниками, і саме тому варто хоч раз в житті купити арманьяк і насолодитися його унікальним ароматом. Винайдений спосіб безперервної перегонки проходить в особливих мідних аламбіках, що складаються з перегінного куба і піддонів. Нагріте один раз вино стікає дисками, утворюючи ароматний спирт міцністю від 55 до 65%. Такий невисокий вміст міцності відіграє величезну роль в отриманні готового продукту: при подальшій витримці в бочках відсоток алкоголю зменшується, досягаючи необхідної міцності самостійно, отже, арманьяк не потрібно розбавляти водою: в пляшці ми маємо можливість насолоджуватися арманьяком бочкової міцності, що, звичайно, впливає на якість напоїв. Далі отриманий дистилят поміщається в 400-літрові бочки із чорного дуба і зріє за постійної температури. Напій переміщують з нових бочок, в яких арманьяк зберігався на початку витримки, в старі бочки і довго і терпляче чекають, поки майбутній арманьяк поглине найкращі якості. Витримка арманьяка триває не більше сорока років, це непорушне правило. Тому якщо ви вирішили купити вінтажний арманьяк, то знайте, що після витримки в бочках він був поміщений в скляні ємності, де повністю зберігає свої розкішні якості.

      Регіони виробництва арманьяку

      Перш ніж купити арманьяк, потрібно розібратися в районах виробництва напою. Виділяють три зони виробництва, арманьяк з кожної має свої відмінності. Bas-Armagnac (Нижній Арманьяк) - західний регіон з горбистою місцевістю і глиняними грунтами. Саме тут виробляють найпопулярніші марки напою, наприклад, знаменитий Baron Gaston Legrand. Арманьяки в цій галузі витончені, елегантні і мають фруктові тони, вони найкраще проявляють себе за середньої або тривалої витримки. Haute-Armagnac (Верхній Арманьяк) - протяжна південно-східна область з вапняковими і глиняними грунтами, де виготовляють зовсім малу кількість арманьяка, тому купити арманьяк звідси - складне завдання. Ці напої чудові в молодому віці, органолептика дуже виразна і жива. Арманьяк з Tenareze розкішний після тривалого дозрівання. Він багатий і насичений. У цій центральній області зустрічаються глиняні, вапнякові та піщані ґрунти.

      Головні козирі арманьяка

      Якщо ви ще не є шанувальником цього напою і тільки роздумовуєте над покупкою арманьяка, вам варто знати, що арманьяк цінний, перш за все, своєю мінливістю, як би парадоксально це не звучало. Смакові якості арманьяка одного і того ж виробника можуть змінюватися з року в рік. Погодьтеся, цікаво зібрати колекцію арманьяка різних років випуску, насолоджуватися ними по черзі, порівнювати аромат, знаходити смакові відмінності. Найціннішими є мілезимні арманьяки, в цілому, поняття мілезимів досить поширене серед виробників арманьяка. Цей напій ідеально підходить в якості алкоголю на подарунок. Адже погодьтеся, досить цікаво подарувати алкоголь, випущений в рік народження ювіляра. Це оригінальний подарунок людині, у якої все є і яку складно чимось здивувати. Але варто відразу зазначити, що купити мілезимний або вінтажний арманьяк дешево не вийде: це досить дороге задоволення, але витрачені гроші варті цієї насолоди.

      Тонкощі вибору арманьяка

      Арманьяк умовно можна розділити на дві категорії: мілезимний або купажований. Мілезимний арманьяк на етикетці завжди матиме нетикетку з роком перегонки і напис «Millesime». Це означає, що в пляшці знаходиться напій із зібраного в один рік врожаю. Ціна мілезимного арманьяка залежить від якості врожаю певного року, але майже завжди мілезими створюються тільки у вдалі роки. Мілезимний коньяк купити в Києві, Одесі, Дніпрі, Харкові і Україні досить проблематично, за такою покупкою потрібно звертатися тільки в спеціалізовані алкогольні магазини або виномаркети. У мережі виномаркетів OKwine, а також в інтернет-виномаркеті OKwine.ua представлений широкий вибір мілезимних арманьяків за хорошими цінами. В інтернет-виномаркеті ви можете купити арманьяк з доставкою Києвом, Одесою, Дніпром, Харковом та всією Україною. Якщо ж етикетка пляшки не містить напис «мілезим», то ви маєте справу з купажованим арманьяком, який містить кілька спиртів, змішаних майстром-купажистом, і яким буде арманьяк - залежить від його бачення напою. Кожен арманьяк унікальний і по-своєму гарний. На етикетці арманьяка прийнято вказувати мінімальний термін витримки наймолодшого зі спиртів купажу. Так, наприклад, в складі арманьяка VS наймолодшим буде спирт з півторарічної витримкою, про вік самого дорослого спирту в купажі ніколи не повідомляється. VSOP містить наймолодший чотирирічний спирт, ХО або Наполеон - шестирічні спирти (з 2018 року в напоях цієї категорії встановлено новий мінімальний вік, рівний десяти рокам). Hors AAge і Millesime (Vintage) - не менше 10 років, але мілезим, як ми з'ясували раніше, містить спирти тільки одного певного року, в Hors AAge допускається купаж спиртів різних років. Купити арманьяк в інтернет-магазині OKwine можна сім днів на тиждень, не виходячи з дому. Це можна зробити всього за кілька хвилин, доставка алкоголю Києвом, Одесою, Дніпром, Харковом, Львовом, Вінницею здійснюється без вихідних і в зручний для вас час. Якщо ж ви прихильник традиційного способу покупки, то раді бачити вас в будь-якому з виномаркетів OKwine в Києві, Одесі, Дніпрі, Харкові, Вінниці і Львові, тут ви можете отримати консультацію сомельє, доторкнутися до багатого алкогольному світу і купити напій, що найбільше сподобався.

      Як пити арманьяк?

      Арманьяк п'ється повільно, в спокійній обстановці з тюльпаноподібних келихів. Традиційно прийнято подавати напій після трапези. Налийте арманьяк в келих і дайте йому постояти близько 15 хвилин: такий прийом дозволяє напою краще розкрити всю ароматичну гаму. Зігрійте келих в руках і піднесіть до носа, насолодіться багатою ароматикою арманьяка. Спробуйте розрізнити ароматичні лінії, багатство різних тонів напою. Купити арманьяк варто навіть для того, щоб відчути неймовірне різноманіття розкішних ароматів, якими ви не зможете насолодитися з жодним іншим напоєм. Після отриманого задоволення від аромату перейдемо до смаку. Не поспішаючи, смакуючи, зробіть невеликий ковток і розподіліть його піднебінням. Після спустошення келиху, ще раз піднесіть його до носа і вдихніть аромат арманьяка повторно. До арманьяка доцільно купити сигару, що підкреслить смак напою, прекрасним гастрономічним поєднанням стане фуа-гра, страви з баранини, птиця в медовій глазурі.

      Де купити арманьяк?

      Найбільшими прихильниками арманьяка є японці, американці, англійці, німці та іспанці. Саме в цих країнах фіксуються найбільші продажі напою. На жаль, купити арманьяк в Києві, Одесі, Дніпрі, Харкові, Вінниці, Львові і Україні - завдання складне, проте можливе. Арманьяк продається тільки в спеціалізованих магазинах і виномаркетах. В інтернет-виномаркеті OKwine ви можете купити арманьяк категорій VS або VSOP, а також мілезимний або вінтажний арманьяк за хорошою ціною. Арманьяк - прекрасний незвичайний подарунок для любителя алкоголю, особливим подарунком може стати арманьяк, випущений в рік народження ювіляра, наприклад, у нас ви знайдете арманьяк 1978, 1987, 1986, 1949 або навіть 1924 року! Доставка алкоголю в Києві, Одесі, Дніпрі, Харкові, Вінниці та Львові здійснюється щодня без вихідних, що дуже зручно, враховуючи ритм життя сучасної людини. Ми надаємо професійну консультацію, тому з нами вибір алкоголю стає легким і захоплюючим. Купівля алкоголю в інтерне-виномаркеті OKwine.ua завжди супроводжується фіскальним чеком, ми гарантуємо достовірність та якість продукції, підтверджуючи це сертифікатами якості. Ми застерігаємо вас від покупки алкоголю у підозрілих продавців, будьте обережні, бережіть своє здоров'я і гроші, довіряйте тільки професіоналам. З повагою. Ваш OKwine.