Ваше місто - ?

Виберіть місто:

Вінниця
Доставка і самовивіз
Дніпро
Доставка і самовивіз
Житомир
Доставка і самовивіз
Івано-Франківськ
Доставка і самовивіз
Київ
Доставка і самовивіз
Кропивницький
Доставка і самовивіз
Увесь список

044 222 777 0

Контакти

+38 044 222 777 0+38 080 033 060 0
Безкоштовно по Україні
zakaz@okwine.ua
Для замовлень і пропозицій

Графік роботи call-центру:

Будні:з 9:00 до 19:00
Вихідні:з 10:00 до 18:00
ua
ru
okwine logo

Виберіть місто:

Вінниця
Доставка і самовивіз
Дніпро
Доставка і самовивіз
Житомир
Доставка і самовивіз
Івано-Франківськ
Доставка і самовивіз
Київ
Доставка і самовивіз
Кропивницький
Доставка і самовивіз
Увесь список
Каталог товарів

044 222 777 0

Контакти

+38 044 222 777 0+38 080 033 060 0
Безкоштовно по Україні
zakaz@okwine.ua
Для замовлень і пропозицій

Графік роботи call-центру:

Будні:з 9:00 до 19:00
Вихідні:з 10:00 до 18:00
ua
ru
okwine logo
Вхід
Реєстрація

Фільтри

    Просеко (Prosecco)

      Ігристе вино Просеко давно завоювало серця гурманів та поціновувачів вин по всьому світу. Це один з благородних представників багатої виноробної спадщини Італії, що відзначається своєю легкістю, свіжістю та приємною ігристістю. Дізнаймось, що є робить Просеко таким особливим, де придбати його та ціна Просеко Україна.

      Історія Просеко

      Історія Просеко налічує сотні років і пов'язана з італійськими традиціями та виноградниками Венето. Саме тут, в італійських Альпах, були знайдені перші докази виробництва вина ще в римські часи. Виноробні Венето завжди були важливою частиною його культури та господарства.


      У період Ренесансу Просеко стало справжнім символом розкоші й елегантності. Без нього не проходило жодне святкування чи урочистий захід найбільш вишуканих суспільних верств. Вже ХХ столітті виробництво Просеко почало розширюватися за межі Італії, і вино стало популярним по всьому світу. Його свіжий смак і бульбашки підкорили аристократію європейських країн та політичну верхівку Америки.


      Винороби Венето досягли справжнього визнання й створили DOC (контрольоване походження) для Просеко, що досі забезпечує його високу якість та дотримання усіх традицій виробництва.

      Технологія виготовлення Просеко

      Виробництво Просеко є досить складним і вимагає великої уваги до деталей та дотримання традиційних методів. Ігристе здебільшого виготовляють з винограду сорту Глера — його концентрація має досягати 85% і більше. Інші 15% — це можуть бути домішки Шардоне, Піно Гріджо чи Піно Нуар.


      Виноград вирощують на схилах гірських районів Венето. Вибір правильного теруару має велике значення для якості вина. Збирають урожай обов'язково вручну, щоб виключити пошкодження ягід. Зібрані ягоди очищають та дбайливо пресують для отримання соку.


      Далі проводять ферментацію при температурі 18 °С впродовж 15-20 днів, залежно від бажаного типу Просеко. Після завершення ферментації вино проходить через процеси фільтрації й стабілізації, які допомагають очистити його від залишків дріжджів.


      Нарешті застосовують метод Шарма: до вина додають суміш для бродіння і відправляють Просеко в автоклави для вторинної ферментації при 15-18 ° С протягом 30 днів, щоб досягти більшої складності смаку. Готове ігристе проходить фільтрацію і розливається у пляшки.

      Види вина Просеко

      В класичному варіанті Просеко — сухе ігристе вино. Солодких чи напівсолодких підвидів існує дуже мало. Проте тут у напоїв є класифікація за вмістом цукру в складі.


      Dry

      Ігристе вино Просеко з 17-32 г цукру на літр продукту. Відрізняється легкими нотами тропічних фруктів в ароматі й злегка пікантною кислинкою у післясмаку.


      Extra-dry

      Вміст цукру — 12-17 г/л. Це традиційний смак ігристого вина, що користується популярністю у всьому світі. Просеко екстра-драй багатий відтінками стиглих сонячних фруктів — груші та яблука. Попри низький вміст цукру, напій дуже ніжний та м'який.


      Brut

      У складі понад 12 г цукру на літр. Просеко Брют характеризується тонким ароматом цитрусових й білих квітів. У смаковому профілі відчутні фрукти з кислинкою у фініші.


      За ступенем ігристості виділяють три види Просеко:


      Spumante — ігристе вино, що виробляють під тиском у 3 атмосфери та вище. Напій має найбільш стійкі бульбашки, середній вміст алкоголю 11% і цукру 14 г/літр.


      Frizzante — напівігристе вино. Вторинне бродіння проходить під тиском 2,5 атмосфери. У результаті виходять менш стійкі бульбашки, і вміст алкоголю знижується до 10%.


      Tranquillo — тихе вино. Найбільш рідкісний різновид Просеко. Напій ферментують під тиском менш як 1 атмосфера, тому у ньому майже нема бульбашок.

      Де купити Просеко в Україні?

      Наш магазин ОКВАЙН зробить покупку Просеко доступною та зручною. Ви можете дізнатись скільки коштує пляшка Просеко та швидко придбати це ігристе. Ми надаємо широкий асортимент напоїв на різний смак й гаманець, тому купити Просеко в Україні тепер не проблема. Ви можете купити Просеко за порадами наших сомельє або замовити його онлайн у вебвиномаркеті.


      Наші фахівці завжди нададуть корисні поради щодо вибору Просеко, який найкраще задовольнить усі смакові особливості та бажання. Додатково ви підберете найкращу гастрономічну пару до ігристого. Покупка у магазині надає можливість особистого вибору й огляду конкретної пляшки Просеко, якщо ви цінуєте індивідуальний підхід. ОКВАЙН часто пропонує акції та знижки на вино, включаючи Просеко. У нас ви завжди можете вигідно придбати вино Просеко та зекономити гроші.

       
      Читати повністю