Контакти

0 800 330 600
Будні:

  12:00-21:00  

RU
UA
Кошик Кошик 0
Кошик Кошик 0
RU
UA
Каталог товаров

Категория:

Сортувати по:
Кількість:
Игристое вино Иль Фреско, Просекко / Il Fresco, Prosecco, Villa Sandi, белое брют 0.2л
Власний   імпорт
-19%
Игристое вино Просекко, Каса Дефра / Prosecco, Casa Defra, белое сухое 0.75л
Власний   імпорт
-33%
Игристое вино Просекко Спуманте / Prosecco Spumante, Casa Defra, белое брют 0.75л
Власний   імпорт
-49%
Игристое вино Просекко, Каса Дефра / Prosecco, Casa Defra, белое сухое 0.2л
Власний   імпорт
-24%
Игристое вино Просекко Спуманте / Prosecco Spumante, Cielo e Terra, белое брют 11% 0.75л
Власний   імпорт
-50%
Игристое вино Просекко Фризанте / Prosecco Frizzante, Cielo e Terra, белое сухое 0.75л
Власний   імпорт
-20%

Просекко – це італійське ігристе сухе біле вино, виготовлене, як правило, з однойменного сорту винограду. Виноградники розташовані в регіоні Просекко в Італії, який включає апеласьони Конегліано і Вальдобб'ядене на півночі від Венеції, в зоні Венето. Відповідно до Європейського законодавства, тільки ігристі вина, виготовлені з винограду, вирощеного в цій області, можуть мати назву Просекко. І хоча Просекко часто порівнюють з Шампанським, це вино відрізняється як методами виробництва і витримки, так і за смаком.

Історія вина Просекко

Вважається, що вино Просекко виготовляли вже в римські часи, у всякому разі, виноград Просекко є одним з найстаріших сортів в Італії. Назва Prosecco походить від північного італійського села Prosecco (Trieste), де, як вважають, виник виноград.

До 1960 х років ігристе вино Prosecco було солодшим і мало чим відрізнялося від виготовленого в П'ємонті Asti Spumante. Відтоді технології виробництва значно покращилися, що дозволяє створювати високоякісні сухі вина з Просекко. На сьогоднішній день помітний різкий ріст популярності Просекко на ринках за межами Італії, чому сприяли висока якість вина і доступна вартість.

З 2009 року назву Prosecco захищено в межах Італії статусом DOCG, цю назву можуть мати вина, створені виключно у виробничих регіонах Венето і Фріулі-Венеція-Джулія, в зонах Prosecco di Conegliano-Valdobbiadene, Prosecco di Conegliano і Prosecco di Valdobbiadene.

Як виготовляються ігристі вина Prosecco

На відміну від Шампанського, його головного комерційного конкурента, Просекко виготовляють з використанням методу Шарма (Charmat method), за якого вторинне бродіння відбувається в резервуарах з нержавіючої сталі, що, в кінцевому підсумку, значно здешевлює виробництво вина. Виноград збирають вручну і, після ретельного сортування в кілька етапів, делікатно пресують. Отриманий виноградний сік відстоюють протягом 10-12 годин за низьких температур для осідання великих частинок, і переливають в нержавіючі баки для ферментації. Сусло ферментується із додаванням дріжджів кілька місяців. Вторинна ферментація проводиться під тиском, додані до вина цукор і дріжджі під час реакції виробляють діоксид вуглецю, який його «газує». Бродіння в сталевих ємностях, а не в пляшці, як Шампанське, зберігає смак винограду, і дарує вину свіжий фруктовий аромат і позбавляє напій здатності до тривалого дозрівання. Просекко найкраще вживати молодим, в найближчі 2-3 роки. Всі вина Просекко відрізняються низьким вмістом алкоголю в порівнянні з іншими винами, в середньому близько 11%.

Визначення вин Просекко

Найбільш популярними різновидами Просекко є Spumante, сильно газоване вино, і Frizzante, напівігристе. Вино Спуманте піддається процесу вторинної ферментації методом Шарма. Це більш дорогий варіант, вино може містити такі сорти, як Піно Блан і Піно Гріджіо. На відміну від Спуманте, Фріззант насичується вуглекислим газом безпосередньо перед бутилюванням. Обидва сорти також можуть мати маркування «Brut» (брют, менше 15 г/л), «Dry» (сухе, 17-35 г/л) або «Extra Dry» (екстра сухе, 12-20 г/л), в залежно від солодощі і кількості цукру.

Шампанське і Просекко часто порівнюють, тому що обидва вина ігристі і обидва, як правило, мають легкий освіжаючий смак. Як і назва «Prosecco», термін «Champagne» є юридично захищеним, і може бути використаний тільки для позначення ігристого вина, виробленого в області Шампань у Франції. Основна відмінність між цими двома винами полягає в методі виробництва і здатності до старіння. На відміну від Просекко, Шампанське піддається вторинному бродінню в пляшці, в якій воно буде в кінцевому підсумку продано, а не в баках, як Просекко. Це робить його менш фруктовим, але дозволяє дозрівати протягом багатьох років. Крім того, Шампанське значно дорожче.

Висновок

Prosecco – свіже, фруктове та ігристе вино з привабливим ароматом з відтінками мигдалю і цитрусових. Воно цінується за насичений смак та складні вторинні аромати. В Італії воно вживається як повсякденне та придатне для будь-якого випадку, за межами країни частіше п'ють як аперитив або так само, як Шампанське. Найкраще подавати охолодженим, між 4 °C і 7 °C і вживати одразу ж після відкриття. Ігристі вина, як правило, не використовуються для приготування їжі, проте, вони можуть бути використані, наприклад, щоб зробити легкий соус до смаженого лосося або замінити частину рідини, використовуваної в приготуванні різотто. Вино Просекко також відоме як основний інгредієнт в коктейлях Bellini і Spritz, може замінити шампанське в інших коктейлях, таких як Mimosa і Sgroppino, або стати основою для ігристих коктейлів, приготованих з фруктовими соками та іншими інгредієнтами.