Контакти

0 800 330 600
Будні:

  12:00-21:00  

RU
UA
Кошик Кошик 0
Кошик Кошик 0
RU
UA
Каталог товаров

Категория:

Кальвадос – надбання Франції поряд із коньяком та арманьяком, вироблене в північній французької Нормандії. Але, на відміну від коньяку, кальвадос, як і арманьяк, французи вирішили приберегти для себе, тому купити кальвадос в Києві, Одесі, Харкові, Дніпрі та по всій території України завдання не з простих, але з інтернет-виномаркетом OKwine це можна зробити легко і вигідно. Давайте розберемося, що ж таке кальвадос, як його виробляють і чому його потрібно спробувати?

Історія створення кальвадосу

З давніх часів північна частина Франції славилася розкішними яблуневими садами, для вирощування винограду або інших культур тутешній клімат трохи суворий. В 11 столітті за часів захоплення Нормандії вікінгами з яблук почали виготовляти сидр - слабоалкогольний яблучний напій, трохи пізніше яблучну брагу почали переганяти в «о де ві» або «воду життя». В середині 16 століття Жиль де Губервіль вперше описав процес перегонки сидру в яблучний бренді, а через півстоліття у Франції з'явилася перша асоціація виробників яблучного бренді. Назву кальвадос отримав завдяки одному з департаментів, в якому було налагоджено його виробництво. «Кальвадос» - змінена на французький лад назва одного з іспанських кораблів армади Філліпа II, який зазнав аварії біля північного узбережжя Франції, так незабаром назвали одну з провінцій Нормандії, а пізніше і національний французький алкогольний напій. Популярність кальвадосу на батьківщині росла, цьому сприяло декілька факторів: по-перше, кілька неврожайних для виноробів років дозволили познайомитися з кальвадосом всім тим, хто раніше вживав коньяки і вина, по-друге, підвищення податків і заборона експорту на всіх територіях Франції, крім Нормандії і Бретанії, де і виробляють кальвадос, дали можливість напою поширитися територією Європи. Купити яблучний кальвадос стало просто, він поширився територією Франції, але тільки через багато років цей яблучний дистилят перетворився на елітний кальвадос, яким ми можемо насолоджуватися зараз.

Технологія виробництва кальвадосу

Перш ніжкупити кальвадос, потрібно розібратися в особливостях його виготовлення, адже кожен напій по-своєму унікальний і потребує особливої ​​уваги. Нормандія дуже багата на яблуневі сади: 9 мільйонів яблуневих дерев, 150 видів виростають в цьому регіоні! Саме з цієї сировини готують кальвадос, який ніколи не буває моносортовим, у використанні різних сортів яблук криється секрет приголомшливого аромату і неповторного смаку кальвадосу. Але існує правило, яке регламентує пропорції, які повинні бути враховані під час виробництва кальвадосу. Так 40% сировини становлять солодкі сорти яблук, які дарують солодкість і дозволяють досягти необхідного градуса алкоголю. Ще 40% припадає на гіркі сорти, які дарують щільність і потужність кальвадосу. Решта 20% - кислі сорти, що відповідають за свіжість майбутнього продукту. Збирають урожай протягом всієї осені, яблучка мають невеликі розміри, що дуже цінно на думку французів, які вважають, що невеликі розміри плодів відповідають за свіжість і неповторний смак.

Зібраний урожай пресують, отримуючи внаслідок яблучний сік, який бродить природним шляхом без додавання дріжджів. Далі готовий сидр дистилюють один раз або двічі, отримуючи безбарвний 70% дистилят, який поміщається в дерев'яні бочки і проходить тривалу витримку, набуваючи золотистого кольору і насиченого зрілого аромату. Після завершення терміну витримки майже готовий кальвадос доводять до потрібної міцності та бутилюють.

Види кальвадосу, або тонкощі вибору яблучного бренді

Перш ніж ви приступите до вибору та купівлі кальвадосу, необхідно навчитися читати маркування, яка скаже про терміни витримки напою і про походження кальвадосу.

Отже, якщо на етикетці ви побачили напис Finе, Trois étoiles або Trois pommes, то у вас в руках молодий кальвадос з дворічною витримкою. Йому притаманні свіжі яблучні тони в ароматі і виразний, навіть трохи різкий смак. Трирічна витримка надає кольору більшої глибини, смак залишається таким же різким і яскравим, але в ньому вже помітні дубові інтонації. Написи V.О. і V.S.О.P. свідчать про те, що дистилят провів від 4 до 5 років в дубі, в результаті чого отримав темний колір, свіжий яблучний аромат і ніжний деревний смак. Терміни X.О., Nаpoleon, Аge Inconnu, Extrа і Hors d'Аge говорять про те, що у вас в руках знаходиться зрілий кальвадос, витриманий як мінімум 6 років в дубі. Такий кальвадос вражає різноманітністю смаків, розкішшю ароматів печених яблук і шоколаду, багатством і багатогранністю. Є кальвадоси, на етикетці яких зазначено точний термін витримки, і чим він більший, тим дорожчий у пляшці напій.

Природно, ціна на кальвадос залежить від терміну витримки: чим він довше, тим дорожче буде коштувати напій.

Існує три апелласьона, в яких дозволено виготовляти кальвадос, в іншому випадку напій не може носити цю назву.

Calvados Pays d'Auge - апелласьон, досить відомий своїми витримками кальвадос. Саме в цьому регіоні виробляються напої, що мають прекрасний потенціал до витримки.

В апелласьоні Calvados виготовляють близько 75% всіх напоїв кальвадос, тут найменш суворі правила, що висуваються до виробництва, але це не заважає створювати прекрасні напої.

У Calvados Domfrontais виготовляють зовсім крихітну частку всього кальвадосу, але відмінною рисою апелласьона є використання не тільки яблук, але й груш під час виробництва кальвадосу.

Як правильно пити кальвадос?

Якщо вам бракує часу та бажання насолоджуватися кальвадосом неспішно, цей напій не для вас. Будьте готові насолоджуватися однією порцією кальвадосу не менше, ніж півгодини. Саме стільки часу потрібно для вживання напою не великими ковтками і насолоди від того, як кальвадос зігріває і поширюється тілом. Чим старше напій, тим більше часу потрібно для його дегустації. Молоді кальвадоси можна використовувати як аперитив, його можна комбінувати з тоніком або содовою. Французи взагалі вважають кальвадос напоєм досить універсальним і п'ють його до їжі, під час їжі, між подачею основних страв і після їжі. Наливають напій в тюльпаноподібні келихи, які ідеально підходять для подачі кальвадосу, і доповнюють сиром.

Молоді кальвадоси широко використовуються на кухні у приготуванні страв, будучи незамінним компонентом соусів, десертів, коктейлів.

Як вигідно купити кальвадос?

Варто відзначити, що купити кальвадос в Києві, Одесі, Харкові, Дніпрі, Вінниці, Львові та по всій території України дешево в звичайних супермаркетах вам навряд чи вдасться. Довіртеся професіоналам і купуйте напій в спеціалізованих алкогольних магазинах або виномаркетах. Купити оригінальний якісний кальвадос в Києві, Одесі, Харкові, Дніпрі, Вінниці, Львові та Україні ви можете в інтернет-виномаркеті OKwine.ua. Ми гарантуємо достовірність напою і його якість, кожна покупка неодмінно буде супроводжуватися фіскальним чеком, ми маємо сертифікати якості на весь асортимент алкоголю, представленого в нашому інтернет-виномаркеті і в мережі виномаркетів OKwine. Кальвадос має особливості зберігання, згідно з якими напій повинен зберігатися тільки у вертикальному положенні, щоб запобігти переходу ароматів пробки в напій.

Купити кальвадос, не виходячи з дому, легко!

Якщо ви вирішили купити кальвадос з доставкою Києвом, Одесою, Харковом, Дніпром, Вінницею, Львовом і Україною, ми вам з радістю допоможемо. Ми здійснюємо доставку алкоголю Києвом сім днів на тиждень в будь-який зручний для вас час і навіть протягом двох годин з моменту оформлення замовлення. Будьте впевнені, що ви отримаєте тільки якісний алкоголь, наші ціни на кальвадос та інші групи напоїв вас приємно здивують. Купівля кальвадосу в інтернет-магазині OKwine.ua зробить вибір напою простим і захоплюючим, вам більше не потрібно шукати необхідний напій, об'їжджаючи магазини в пошуках бажаної пляшки. Ми підберемо кальвадос за найкращою ціною, враховуючи ваші побажання і переваги. Також з нашою допомогою ви можете купити кальвадос на подарунок з повною впевненістю, що напій прибуде до одержувача в потрібний час і залишить гарне враження. Не купуйте алкоголь у сумнівних продавців, бережіть своє здоров'я, економте гроші і час. З повагою, ваш Okwine.