Ваше місто - ?
Виберіть місто:
044 222 777 0
Контакти
Графік роботи call-центру:
Виберіть місто:
044 222 777 0
Контакти
Графік роботи call-центру:
Контакти
Графік роботи call-центру:
Кальвадос відносять до найвідоміших французьких міцних напоїв та вважають еталоном яблучних бренді у всьому світі. Сама назва «Calvados» походить від місцевості, де його вперше було створено. Традиційно напій виробляють у Нормандії, в департаменті Кальвадос та у Бретані.
Історію кальвадосу можна відстежити ще з XVI століття, коли з’явилися перші згадки про виробництво яблучного спирту в Нормандії. Спочатку цей напій був створений для зберігання й транспортування яблук, але з часом став дуже популярним як алкогольний напій. У XVII-XVIII століттях кальвадос почав завойовувати Північну Францію й став справжнім скарбом Нормандії.
Вже у XIX столітті були засновані дистилерії спеціально для кальвадосу, а технологія виробництва активно розвивалась. Майстри експериментували й використовували витримку в дубових бочках, яка додала смаку фінальних штрихів. Сьогодні кальвадос є символом Нормандії та важливою частиною французької культури. Його виробництво проходить відповідно до суворих норм та стандартів, а Нормандія залишається головним регіоном виробництва кальвадосу.
Процес виробництва кальвадосу розпочинається зі збору дозрілих яблук. Важливо вибирати якісні й дорогоцінні сорти, які нададуть багатого смаку й аромату. Часто кальвадос готують шляхом змішування гірко-солодких сортів — для танінних нот, солодких яблук, що забезпечують бродіння та кислих — дарують свіжість й кислинку.
Яблука подрібнюють, а сік піддають ферментації та перетворюють в алкоголь за допомогою відбірних дріжджів. Процес ферментації може тривати кілька тижнів. Після цього розпочинається дистиляція у спеціальних апаратах, таких як "дистиляційний апарат Шарль-Норманд". Це дозволяє отримати міцну чисту алкогольну базу.
Витримка у дубових бочках може тривати від кількох місяців до кількох років, та сильно впливає на насиченість й багатство смако-ароматики та кольору. Після витримки кальвадос розбавляють дистильованою водою до потрібної міцності й змішують для досягнення бажаної органолептики.
Смакова палітра кальвадосу підкорює гурманів яскраво вираженим фруктовим смаком та легкою кислинкою у фіналі. Букет наповнений нотами білих квітів, східних спецій, меду й ванілі. Такий високоякісний алкоголь треба вміти дегустувати, тільки тоді він розкриє всі відтінки й залишить приємний післясмак.
Самі нормандці рекомендують вживати кальвадос у ролі:
Аперитиву
Використовують напій нетривалої витримки, який можна розбавити тоніком у пропорції 1:3.
Дигестиву
Ідеально вживати під час тривалих перерв між стравами для покращення травлення.
Ідеальним компаньйоном до яблучного бренді завжди є сигара, різноманітні закуски, як сири (ніжний камамбер), копчені нарізки та більш ситні м’ясні страви. П'ють кальвадос зі спеціальних келихів з товстими стінками, що за формою нагадують тюльпан. Дорогий та якісний яблучний бренді має бути кімнатної температури, а дегустувати його варто неквапливо, смакуючи маленькими ковтками.
Купити якісний кальвадос можна у магазині ОКВАЙН, де є найкращий вибір цього елітного напою. Якщо ви шукаєте найкращий кальвадос для вашої колекції, особливого вечора чи подарунка, ви легко знайдете його у нас. Для того, щоб задовольнити різноманітні смаки наших клієнтів, ми презентуємо унікальні сорти та види кальвадосу — від класичних до ексклюзивних представників.
Мережа виномаркетів співпрацює лише з виробниками, відомими своєю репутацією та високою якістю продукції. Всі наші кальвадоси проходять суворий відбір та перевірку на якість. ОКВАЙН забезпечує швидку й надійну доставку напою, щоб ви могли насолоджуватися ним як можна швидше. Попри високу якість, ми пропонуємо конкурентоспроможні ціни, які зроблять ваше задоволення доступним та зручним.