Ваше місто - ?
Виберіть місто:
044 222 777 0
Контакти
Графік роботи call-центру:
Виберіть місто:
044 222 777 0
Контакти
Графік роботи call-центру:
Контакти
Графік роботи call-центру:
Незважаючи на те, що канадський віскі розділяє ряд загальних характеристик зшотландським скотчем і американським бурбоном, він має свій власний стиль завдяки унікальним засобам виробництва і впливу жита, іноді тонкому, іноді досить відчутного.
Канада є найбільшим виробником віскі за межами Британських островів і Сполучених Штатів. Більшість канадських віскі - це бленди з дистилятів, створених з суміші добірного зерна, яка включає жито поряд з ячменем і кукурудзою. Такі спирти, як правило, виходять легше і м'якше інших стилів віскі.
Канадський віскі має досить багату історію, добре зарекомендували себе за часів «сухого закону» в Америці. У 1769 році була відкрита перша виноробня в Квебеку людиною на ім'я Джон Молсон, і до середини 1800-х років налічувалося вже понад 200 заводів, активно продукують по всій Канаді.
У 1920 році аж до 1933 року, американський уряд заборонив продаж всіх спиртних напоїв по всій країні. Насправді, була заборонена не тільки продаж спиртного, а й ввезення, виробництво і транспортування його в будь-якому місці на території США. Це призвело до масового створення груп, об'єднаних з метою незаконно ввозити алкоголь в США з сусідніх країн, таких як Канада.
В ті часи процвітала організована злочинність, яка контролює Атлантик-Сіті, Нью-Йорк і Чикаго, і такі гангстери, як Аль Капоне, поміняли пріоритети, зосередившись на ввезення і продаж нелегального алкоголю.
Після закінчення заборони, Федеральна Алкогольна Адміністрація (ФАА) постановила, що канадський віскі схожий на Тайленол, свого роду панацея від багатьох американських хвороб і відмінний засіб від болю. У 1933 році, ФАА імпортувала 12 млн. Літрів канадського віскі, більшу частину з яких становив віскі Seagrams, в США для різних клінік, лікарень, аптек та інших громадських підприємств, в тому числі бібліотек. Саме ця дія підтвердило положення Канади на світовому ринку віскі.
Багато хто задається питанням, чому канадський «whisky» пишеться так само, як шотландський віскі без «е». Вся справа у великій кількості шотландських переселенців, які оселилися в Канаді, і відповідальних за стрибок розвитку виробництва віскі в Канаді. Оскільки в процесі виробництва вони застосовували ті ж методи і технології, що і вдома в Шотландії, було прийнято рішення підтримати однакове написання, так як, на думку цих дистиляторів, їх продукт був схожий на скотч і на смак, і за якістю.
Однак, один інгредієнт все ж відрізняє канадський віскі від шотландського - це кукурудза. У цьому канадський віскі схожий з американським бурбоном, Канада із задоволенням застосовує для дистиляції кукурудзу, яка вирощується в надлишку по всій неосяжній території країни. Цікавий факт, що канадський віскі часто називають «Rye» або «Rye whisky» (житній віскі). Це не тому, що жито є основним інгредієнтом, а тому, що жито має стійким впливом на смак віскі. Чим більший відсоток жита, який використовується в суміші, тим пряніщі ноти. Жито вкрай рідко буває в якості головного злаку, і часто становить лише дуже невеликий відсоток з усього списку інгредієнтів.
На відміну від більшості країн, нормативні правила Канади для віскі досить широкі. Для того, щоб напій був позначений як «Canadian Whisky», «Canadian Rye Whisky» або «Rye Whisky», він повинен бути замішаний і дистильований на території Канади, і витриманий не менше трьох років. Як в шотландському і ірландському віскі, вміст алкоголю в канадських дистилятах може перевищувати 90%, в результаті чого більша частина спиртів, які беруть участь у виробництві канадського віскі, до витримки, можуть володіти менш зерновим ароматом, ніж типовий шотландський single malts або американський straight whiskey. Для поліпшення конкурентоспроможності, канадський віскі може містити карамельний барвник (як скотч), ароматизатор, доданий перед дистиляцією в сусло. Всі спирти, що використовуються у виготовленні канадського віскі, повинні бути витримані не менше трьох років у дерев'яних бочках. Особливих вимог до якості бочок, в яких витримується напій, не існує, вони можуть бути нові або використані, обвуглені або НЕ обвуглені. І, нарешті, фортеця віскі при бутилювання повинна становити не менше 40%.
Одним з основних відмінностей канадської винокурні є те, що часто, віскі - це не єдиний її продукт. В асортименті якісної канадської продукції також можна зустріти ром, горілку та інші дистильовані міцні напої. Від Нової Шотландії до Британської Колумбії, любов до канадського купажовані віскі продовжує рости і, по суті, робить цей напій одним з найпопулярніших в світі.