Контакти

0 800 330 600
Будні:

  12:00-21:00  

RU
UA
Кошик Кошик 0
Кошик Кошик 0
RU
UA
Каталог товаров

Категория:

Сортувати по:
Кількість:

Вермут – улюблений алкогольний напій багатьох представниць прекрасної статі, дівчата часто надають перевагу вермуту за його солодку пряність, легку пікантну гіркуватість і неповторну ароматику. В його основі лежить біле кріплене вино, яке з'єднують з настойкою з величезної кількості прянощів і спецій, серед яких провідну роль грає полин. Число компонентів може досягати декількох десятків, все залежить від типу вермуту і рецепта компанії-виробника.

Історія створення вермуту

Напої, що нагадують вермут, використовувалися в далекі часи кілька століть тому і використовувалися в медичних цілях, як, власне, і багато інших представників алкоголю. Про подібну полиновому настоянку згадувалося в давньоєгипетських писемних, де жерці використовували даний продукт в лікувальних цілях. Учасники хрестових походів прабатьком вермуту лікували всілякі запалення і навіть холеру і чуму. Максимально наближений до сучасного рецепт належить Гіппократу, він настоював полин для лікування головного болю, депресій і жіночої істерії. Перше невелике промислове виробництво вермуту було налагоджено в кінці 18 століття в Турині, П'ємонт, трохи пізніше там же відкрилося велике підприємство-виробник вермуту, здатне було виробляти вермут на продаж, але справжнім гігантом вдалося стати компанії Мартіні, з назвою якої, власне, і асоціюється вермут. Купити вермут Мартіні можна абсолютно в будь-якій країні і практично в будь-якому магазині, але будьте уважні під час покупки, щоб уникнути придбання підробки, оригінальний алкоголь найкраще купувати у перевірених продавців.

Як виробляють вермут?

Точний рецепт свого напою Вам не повідомить жоден виробник вермутів, тому що всі вони мають свої секрети і особливі компоненти, але загальна картина виробництва напою широкодоступна. Основою вермуту є біле вино, точніше сказати, купаж з білих вин, сорт, розташування виноградників або приналежність до однієї країни якого не так вже й важливий, оскільки в результаті практично всі винні аромати будуть «з'їдені» інтенсивними ароматами трав'яної настоянки. До трав'яного настою може входити до сорока видів різних трав, серед яких полин – обов'язковий компонент будь-якого вермуту, м'ята, кориця, пижмо, кардамон, чебрець, ромашка та багато інших. Подрібнені рослинні компоненти близько трьох тижнів знаходяться в розчині спирту, віддаючи свої ефірні олії, а, отже, смак і аромат також. Після настоювання обидва компоненти змішуються, а в отриманому напої додатково підвищується міцність до 16%, саме такий вміст спирту дозволяє зберегти всі аромати, передані напою від трав. Отриманий вермут охолоджують до температури -5, потім повторно фільтрують і залишають відпочивати від трьох місяців до року.

Різновиди вермуту

Якщо Ви вирішили купити вермут в Києві та Україні, то необхідно навчитися визначати головні відмінності між різними видами цього напою. Отже, варто в першу чергу відзначити, що вермути бувають білими, червоними і рожевими. Нижче ми розшифруємо найпопулярніші позначення на етикетах вермуту:
- Secco або Dry – позначення сухого вермуту, в якому міститься не більше 4% цукру;
- Bianco – найпопулярніша категорія вермутів, що включає білі солодкі вермути з вмістом цукру від десяти до п'ятнадцяти відсотків, наприклад, Martini (Мартіні) Bianco або Cinzano (Чинзано) Bianco;
- Rosso – червоний солодкий вермут, цукру в якому понад 15%;
- Rose – рожевий вермут, що містить 15% цукру;
- Bitter – гіркий вермут, що вживається після трапези для поліпшення травлення, він не схожий на солодкий вермут і його навряд чи вдасться неспішно і з насолодою потягувати з келиха.
Якщо ж Ви вирішите довірити свій вибір професіоналам, придбати вермут у веб-маркеті OKwine – буде найправильнішим рішенням. Крім грамотної консультації Ви зможете отримати оперативну доставку у максимально швидкі терміни.

Як правильно пити вермут?

Якщо Ви вирішили купити сухий вермут, то варто знати, що його подають до прийому їжі, попередньо гарненько охолодивши напій. Подають сухий вермут з оливками, горішками, твердими сирами, канапе з лососем.
Білі вермути Б'янко можна вживати як з льодом, так і змішуючи їх з соками, содовими або лимонадом в рівних пропорціях. Подаються, як і сухі вермути, з закусками, сиром, фруктами.
Закуски для червоних вермутів ідентичні, подавати рекомендовано напій добре охолодженим. Вермути Россо прекрасно поєднуються з джином, вони широко використовуються в коктейлях.
Десертні вермути (цукру не менше 10%) закусуйте гірким шоколадом або морозивом, надто солодкі десерти не підходять у якості супроводу до них. Солодкі вермути часто поєднують з міцним алкоголем: горілкою, джином, коньяком, в результаті отримуючи приголомшливі коктейлі, наприклад, знаменитий коктейль Джеймса Бонда.
Купити вермут в Києві і Україні з доставкою Ви можете в веб-маркеті OKwine. З нами Ви можете бути впевнені в якості напою і терміні його доставки. Ми реалізуємо виключно сертифікований вермут, покупка завжди буде супроводжуватися фіскальним чеком.