Ваше місто - ?
Виберіть місто:
044 222 777 0
Контакти
Графік роботи call-центру:
Виберіть місто:
044 222 777 0
Контакти
Графік роботи call-центру:
Контакти
Графік роботи call-центру:
Сидр набирає популярності серед української публіки, але мало хто знає історію, тонкощі виробництва і правила вживання цього слабоалкогольного яблучного напою. Для того, щоб купити сидр і не помилитися з вибором, ми відкриємо для Вас кілька його секретів, які стануть у нагоді в процесі покупки.
Понад дві тисячі років тому в Стародавньому Римі вже пили щось схоже на сучасний сидр: є згадки про вживання напою зі зброджених яблук у древніх єгиптян, тому можна сказати, що сидр – один з найдавніший алкогольних напоїв. Але незабаром особливу популярність отримало культивування винограду. Саме виноградниками були витіснені яблучні сади з південних земель ближче до півночі. Таким чином, яблучні сади були повсюдно висаджені в Європі, і до 8-9 століття французькими ченцями було вдосконалено виробництво сидру і винайдено використовуваний досі рецепт. В ході завоювання нормандцями Англії, її жителі не тільки постраждали від рук французів, а й отримали дещо прекрасне – сидр. Сидр швидко став улюбленим напоєм англійців і досі користується величезною популярністю на островах Великобританії. Оскаржують свою причетність до винаходу сидру іспанці, які стверджують, що їх мореплавці замість швидкопсувної води брали з собою у плавання бочки з яблучним соком, який зброджується на сонці і перетворювався на напій на кшталт сидру. Але, так чи інакше, еталонним прийнято вважати саме французький сидр. Він цінується вище будь-якого іншого сидру і готується за старовинним рецептом.
Існують три методи виробництва сидру, варто відзначити, що ці технології можна застосовувати лише до якісного французького або англійського сидру, тому якщо ви вирішили купити дешевий сидр, то навряд чи варто розраховувати на дотримання класичної технології виробництва. Крім того, встановлено всього 48 видів яблук, з яких можна виготовляти справжній сидр, в іншому випадку, цей напій не матиме нічого спільного із сидром.
Перший метод передбачає кілька етапів виробництва, згідно з якими яблука подрібнюють і вичавлюють з них сік, який фільтрують і відправляють на дванадцятиденне бродіння за температури від 25 до 35 градусів. Після напій фільтрують, додають цукор і дріжджі та відправляють бродити повторно рівно на два тижні. Після чого сидр знову фільтрують і отримують готовий ігристий напій із вмістом спирту від 5 до 8%.
Згідно з методикою №2 концентрований яблучний сік піддають десятиденному бродінню, після чого його фільтрують, додають цукор і дріжджі та відправляють на повторне одинадцятиденне бродіння. Фільтрація завершує процес приготування, після чого ми маємо ігристий сидр міцністю 5-6%.
Скорочений спосіб виробництва передбачає 3-5 денне зброджування концентрованого яблучного соку, після чого майбутній напій фільтрують і освітлюють. На цьому процес бродіння припиняється. Для досягнення необхідної міцності майбутнім сидром додають спирт і насичують діоксидом вуглецю, таким чином, газуючи напій.
Легко здогадатися, який із сидрів буде найякіснішим, найкориснішим і повною мірою передаватиме всю смакову палітру. Адже сидр має масу корисних властивостей, про які ми поговоримо далі.
Під час покупки сидру першу за все варто звертати увагу на країну виробника.
Ірландський або англійська сидр, який досить поширений в барах і пабах нашої батьківщини, часто, виготовляють за скороченою технології виробництва, він піддається пастеризації і не є зовсім класичним сидром. Це пов'язано з тим, що сидр виготовляють великі компанії, які максимально намагаються спростити виробництво.
Французькі виробники в цьому плані набагато сумлінніші: тут у великій кількості функціонують невеликі сімейні виробництва, які хочуть зберегти класичну технологію і не женуться за кількістю виробленого напою. Тому якщо Ви хочете купити французький сидр, то Вам необхідно купити цей продукт в спеціалізованих виномаркетах: на полицях супермаркетів або звичайних магазинів Вам навряд чи вдасться його знайти.
Залежно від кількості цукру, що міститься в сидрі, виділяють наступні види сидру:
Існують проміжні види напівсухого і напівсолодкого сидру.
Попри те, що перед вживанням сидр не потребує особливої оцінки кольору і аромату, як це відбувається під час дегустації інших напоїв, існує кілька правил, яких рекомендують дотримуватися:
Ось такі нехитрі поради дозволять пізнати сидр якнайкраще.
Купити сидр недорого в Києві та Україні Ви можете у веб-маркеті OKwine або в мережі виномаркетів OKwine. У нас представлений гідний асортимент цього напою за найкращими цінами. Купити алкоголь з доставкою в Києві Ви можете зателефонувавши за допомогою одного з номерів, вказаних на сайті, або оформивши замовлення безпосередньо на сайті, додавши товар у кошик. Ми з радістю допоможемо Вам з вибором і надамо винятковий сервіс.