Контакти

0 800 330 600
Будні:

  12:00-21:00  

RU
UA
Кошик Кошик 0
Кошик Кошик 0
RU
UA
Каталог товаров

Категория:

Сортувати по:
Кількість:
Бурбон Американ Игл / American Eagle, 4 года , 40%, 0.7л
Власний   імпорт
-26%

Бурбон – найпопулярніший різновид американського віскі, який асоціюється з південною культурою, зокрема зі штатом Кентуккі, і вважається суто чоловічим напоєм.

Історія Бурбону, яка налічує понад 200 років, йде корінням в кінець 18 століття, коли британські, шотландські та ірландські поселенці почали дистилювати віскі в Кентуккі. І хоча сьогодні важко визначити, хто створив першу пляшку цього південного нектару, зрозуміло одне: кращі виробники бурбона протягом багатьох років доводили його до досконалості.

Історія бурбону

Походження бурбону не зафіксовано документально, проте існує кілька суперечливих легенд та історій. Найімовірніше, «творця» як такого не було. Бурбон сучасного вигляду розвивався протягом майже 100 років і набув остаточного вигляду лише до кінця 19 століття. Однак, кілька особистостей, які значно вплинули на його формування, все ж вписані в його історію. У 1783 році Еван Вільямс відкрив на березі річки Огайо в Луїсвіллі перший комерційний завод з дистиляції, на якій почали виробляти віскі з кукурудзи. І хоча його віскі мав успіх серед населення Луїсвілля, деякі аристократи знайшли цей міцний напій не надто привабливим.

Через роки, як свідчить легенда, священник Елайджа Крейг, відомий сьогодні як «батько Бурбона», виявив, що найпростіший спосіб очистити бочку для віскі – це випалити її всередині. Бочки з віскі відправлялися в порти Нового Орлеану, ця подорож могло зайняти від тижня до декількох місяців. Напій, що знаходиться всередині обпалених бочок з білого дуба, пом'якшувався, міцні спирти насичувалися танінами і ваніллю, отримуючи теплий бурштиновий колір з чудовим ароматним післясмаком.

Як тільки цей факт було досягнуто, винокурні по всій Америці почали застосовувати новий метод виготовлення віскі, натомість напій, який раніше, як і віскі Евана Віл’ямса, не припав до смаку вимогливим гурманам, вченим і аристократам. В результаті підвищеного попиту безліч дрібних винокурень почали виробляти свій «бурбон», чим неймовірно обурили виробників з округу Бурбон. Так народився термін «Kentucky Bourbon» (Бурбон з Кентуккі).

Особливості виробництва бурбону

Всі американські віскі переганяются зі збродженого сусла (суміші) зерна і води, без будь-яких барвників або смакових добавок. Бурбон виготовляється із кукурудзи, її частина становить мінімум 51%, що дає виробникам певну маневреність у творчості. Склавши пропорції так званого «Mash» (суміш злаків) з пшениці, жита або ячменю, виробник перемелює зерно і змішує його з водою. Далі mash перемішується, перетирається, до нього додаються дріжджі, отримуючи сусло, яке ферментується. Після дистиляції виходять прозорі ароматні спирти з вмістом спирту 65-85%.

Кришталево чистий дистилят відправляють до обвуглених бочок з білого дуба для витримки, під час якої він набуває ніжний бурштиновий відтінок (природний цукор у деревині карамелізіруется, впливаючи на смак бурбона). Віскі дозріває, випаровується і окислюється, як хороше вино, чим довше він відпочиває в дубі, тим більше ароматів і смаків набуває. Бурбон бутилюють за міцності не менше 40%.

Примітно, що близько 20% бурбона залишається в бочці, глибоко поглинувшись в обвуглену деревину. І оскільки для витримки бурбону кожен раз використовують нові бочки, старі продаються в кращі виноробні з виробництва шотландського скотчу.

Визначення «Bourbon Whiskey»

До 1964 року Конгрес визнав Бурбон як чисто американський напій, виділивши його в окремий клас і встановивши ряд нормативних критеріїв, за якими дистилят міг носити горду назву Bourbon Whiskey:

  • - виготовляється із зернової суміші, яка містить не менше 51% кукурудзи;
  • - після дистиляції міцність не перевищує 80%;
  • - переливається в дубові бочки за міцності 62,5%;
  • - витримується в нових обвуглених бочках з білого дуба;
  • - витримується в бочці протягом мінімум 24 місяців (якщо витримується менше 4 років, це повинно бути зазначено на пляшці);
  • - бутилюють віскі за міцності 40% і більше.

Технічно бурбон може виготовлятися в межах Сполучених Штатів, експерти припускають, що до 95% всіх бурбонів і донині виробляється в Кентуккі, дистиляція в якому дає право використовувати назву «Kentucky Bourbon».

Kentucky Bourbon – це гарний бурштиновий віскі, витриманий не менше 2 років, що не містить штучних барвників, ароматизаторів і жодних інших спиртів. Для маркування віскі «Straight Bourbon», спиртів потрібно не менше чотирьох років витримки, і, як в шотландському скотчі, на етикетці має бути вказаний вік наймолодшого з них.

За останні десять років, спостерігається стрімке зростання популярності бурбону в усьому світі. Від завжди популярних Jim Beam та Woodford Reserve до невеликих партій пляшок Bookers і Blanton's, бурбон є доказом американської завзятості в гонитві за досконалістю.

Культура вживання і сполучуваність

Традиційно бурбон вживається в нерозбавленому вигляді, його часто подають в келиху з декількома кубиками льоду або невеликою кількістю води. Як і більшість віскі, бурбон добре поєднується із содовою та імбирним елем. Віскі також є основою для багатьох класичних американських коктейлів, в тому числі Mint Julep, Old Fashioned, Presbyterian, Horse's Neck, Ward Eight і Brown Derby.

Купити бурбон у веб-маркеті OKwine

Веб-маркет OKwine пропонує купити бурбон і всі необхідні аксесуари онлайн. Наш асортимент регулярно поповнюється новими товарами, ціни на які порадують кожного покупця. Бурбон, придбаний у веб-маркеті OKwine, допоможе скрасити ваш вечір. Доставка здійснюється в будь-яку точку України, зокрема і по містах: Київ, Одеса, Дніпро, Харків, Вінниця, Львів.

Якщо ви потребуєте додаткової інформації про обраний бурбон, телефонуйте нам і сомельє OKwine з радістю вас проконсультують.