Ваше місто - ?

Виберіть місто:

Вінниця
Доставка і самовивіз
Дніпро
Доставка і самовивіз
Житомир
Доставка і самовивіз
Івано-Франківськ
Доставка і самовивіз
Київ
Доставка і самовивіз
Кропивницький
Доставка і самовивіз
Увесь список

044 222 777 0

Контакти

+38 044 222 777 0+38 080 033 060 0
Безкоштовно по Україні
zakaz@okwine.ua
Для замовлень і пропозицій

Графік роботи call-центру:

Будні:з 9:00 до 19:00
Вихідні:з 10:00 до 18:00
ua
ru
okwine logo

Виберіть місто:

Вінниця
Доставка і самовивіз
Дніпро
Доставка і самовивіз
Житомир
Доставка і самовивіз
Івано-Франківськ
Доставка і самовивіз
Київ
Доставка і самовивіз
Кропивницький
Доставка і самовивіз
Увесь список
Каталог товарів

044 222 777 0

Контакти

+38 044 222 777 0+38 080 033 060 0
Безкоштовно по Україні
zakaz@okwine.ua
Для замовлень і пропозицій

Графік роботи call-центру:

Будні:з 9:00 до 19:00
Вихідні:з 10:00 до 18:00
ua
ru
okwine logo
Вхід
Реєстрація
Мистецтво життя від Gérard Bertrand — автентичність та Art de Vivre в Україні!

Пляшка вина приховує набагато більше історій, ніж її етикетка. Ви замислювалися, скільки мовчазної праці, іноді тривалістю в кілька поколінь, вміщається в одному келиху? А як про це розповісти, якщо не поділитися келихом з ближнім? З друзями або наодинці, коли вино — головний акомпанемент, ви зосереджуєтесь на медитативному сприйнятті життя. З кожним ковтком ви заглиблюєтесь в частинку спадщини, підтримуєте фірмовий стиль та філософію бренду. Про своє мистецтво життя оповідає Жерар Бертран (Gérard Bertrand) — винороб-біодинаміст, новатор та яскравий спортсмен в минулому, винні «історії» якого стали еталоном якості органічного півдня Франції.

Винні лінійки Жерара Бертрана — це про середземноморський лайфстайл та погляд винороба на майбутнє для нашої планети. Вони пропонують зануритися в п'ять винних історій південного регіону Лангедок-Руссільйон та інших французьких апеляцій. Варто згадати, що сьогодні компанія Gérard Bertrand — це понад 800 га органічних виноградників, 16 виноробень, 330 штатних співробітників, 175 країн з дистрибуцією та план в €180 млн річного доходу на 2020 рік... Але згадаємо з чого все почалось.

Gérard Bertrand. Від батька до сина

Пол та Жорж Бертран зробили великий внесок у визнання району Boutenac Cru, де саме Жорж перейнявся прославленням винограду Карін’ян. У 1975 році Жорж Бертран познайомив свого 10-річного сина зі збором винограду на виноробні Domaine de Villemajou. Це була перша зустріч Жерара з вином, а потім був спорт, дуже багато спорту. Він став капітаном, а потім президентом регбійного клубу RC Narbonne. Але в 1994 році повернувся до істинної пристрасті, тому що вірив, що вино — майбутнє його родини.

Сфокусувавшись на розвитку винного туризму, у 2002 році Бертран викуповує Château l'Hospitalet, щоб втілити образ середземноморського життя. Так в шато відкривається ресторан l'Art de Vivre та готель з видом на море. Потім він усвідомив, що близькість до моря, особливості клімату та низька захворюваність лоз роблять Південь ідеальним районом для впровадження органічних та біодинамічних методів. Першим виноградником, який у 2002 році став біодинамічним — Cigalus.

author

«Люди забули, що планета забезпечує нас всіма умовами та надає можливість жити. Та тепер люди відчувають себе королями цього світу, що не відповідає дійсності. Тому філософія нашого бренду ставить природу на перше місце. Це те, що потрібно зробити всім нам. Сьогодні.»

З фанатично турботливим ставленням до середовища, Бертран стрімко та якісно примножує фамільний бізнес. Кожне нове шато — розвиток філософії сталого виноградарства, в планах якої сертифікація всіх 16 маєтків до 2023 року. На даному етапі отримані сертифікати CAB (Conversion to Organic Agriculture), AB (Аgriculture Biologique), Vins Bio SSA (Sans Sulfites Ajouté), Vegan, Bee Friendly, Demeter та премія «Краща органічна ініціатива» від Drinks Business Green Awards. При цьому понад 30 років діяльності засновані на чотирьох фундаментальних цінностях:

Досконалість, або «1001 деталь»
Автентичність
Art de Vivre
Ноу-Хау

Досконалість, або «1001 деталь»

Про доскональну якість вин Gérard Bertrand говорять не тільки винні споживачі, а й міжнародні експерти: IWC, Robert Parker, Wine Spectator, Decanter, Jancis Robinson... Наприклад, у 2020 році:

  • Роберт Паркер поставив від 90 до 93 балів кожному з 20 продегустованих зразків.
  • вино Cote des Roses Rosé 2019 перемогло в номінації «Краще розе літа» серед більш ніж 90 конкурентів на конкурсі Cosmopolitan Wine Award.
  • 53 експерти конкурсу Global Rosé Masters одноголосно оцінили Clos du Temple 2019 як «Краще розе у світі», а також поставили від 92 до 97 балів п'яти іншим рожевим винам колекції!
  • Wine Enthusiast оцінив Hampton Water Rosé та Cote des Roses Rosé в 90 і 91 бал відповідно.
  • на Mundus Vini вина Бертрана отримали три золотих та чотири срібні медалі.
  • на сліпих дегустаціях Wine Spectator вісім вин отримали високі оцінки — від 90 до 93 балів ...

... і це тільки за один 2020 рік, ще й не всі нагороди!

Автентичність

Різноманітність теруару та багатство виноградних сортів дозволяють створювати чудові вина з південним характером, над всесвітнім промо яких працює вся команда.

Мистецтво життя

Фестивалити з друзями та вином, святкувати життя у всіх проявах — основа Art de Vivre та середземноморського стилю життя. Місцем дружніх зустрічей та символом став джазовий 5-денний фестиваль на території Château l'Hospitalet, організований Бертраном та Домініком Р’є з Big Band Brass. Понад 15 років вони збирають французьких та закордонних артистів для розвитку місцевої культури та туризму. А також сім'я Бертрана щорічно влаштовує вікендний збір врожаю у вересні та полювання на трюфелі в грудні.

Інновації

Місія бренду в новаторстві — створенні вишуканих вин з сучасним дизайном та дбайливим ставленням до природи. Зверніть увагу на fasion серії — Côte des Roses та Perles de Sauvignon, автором яких стала дизайнер Шанта́ль Тома́сс. А також лінійки Autrement Naturae та Réserve Spéciale, створені без сульфітів та на основах біодинаміки.
Також разом з фотографом Янном Артюсом-Бертраном, засновником фонду Good Planet Foundation, Жерар бере участь в агролісомеліоративному проєкті «Objective 10,000 Trees» в Лангедок-Руссільйон.

Винний океан by Gérard Bertrand

vineOcean

Ігристі, білі, рожеві, червоні. Моносортові або купажні. Асортимент Gérard Bertrand задовольнить будь-який запит, дайте нам тільки привід :) У статті ми представимо весь винний океан Жерара Бертрана, який вже доступний в виномаркетах OKWINE. Але почнемо з самого важливого для творця жанру — органіки.

Naturae (IGP Pays d’Oc) & Solar 6 (IGP Cévennes)

Завдяки відсутності в Naturae сульфітів, вина порадують чистотою смаку та насиченістю виноградних відчуттів. Лінійку Solar 6 Бертран присвятив екосистемі — природному біорізноманіттю та бджолам, а також сертифікував вина за програмами AB та Bee Friendly Farming.

vine
  • Naturae Muscatбіле сухе тихе вино
  • Дегустаційні нотатки: мускат розкривається тропіками та цитрусовою свіжістю, ароматом троянд та білих квітів. Класний аперитив, який також гармонує з рибою, сирами та закусками.
vine
  • Naturae Grenache Roseрожеве сухе тихе вино
  • Дегустаційні нотатки: фруктово-ягідний Гренаш здивує міксом з вишень, малини, кісточкових фруктів та спецій. Довгий фініш підкреслить м'ясні та рибні страви, овочі.
vine
  • Naturae Syrahчервоне сухе тихе вино
  • Дегустаційні нотатки: характерні аромати Сіри — темні фрукти, вишня, малина і чорниця; тони лакриці, кориці та перцю підкреслені інтенсивними танінами. Страви з телятини, паста та зрілі сири смакуватимуть з вином.

Cote des Roses (AOP Languedoc та IGP Pays d’Oc)

Вина нагадують розмову закоханих — символ чистоти та пристрасті, які уособлені в дизайні пляшки. Звертаємо увагу на гравіювання дна та печатку троянди на горловині. Таке вино стане прекрасним доповненням гастрономічного подарунка.

vine
  • Solar 6 Grenache Roseрожеве сухе тихе вино
  • Дегустаційні нотатки: Диня, грейпфрут та інші цитрусові в ароматі здивують нотами вишні та малини в смаку. Гренаш чудово поєднується з м'якими сирами, овочами та рибними закусками.
vine
  • Cote Des Rosesрожеве сухе тихе вино
  • Дегустаційні нотатки: ніжний, збалансований смак ягід, червоних фруктів та мінералів; гармонійний аромат цитрусових, ананаса та темних фруктів. До риби гриль, морепродуктів й овочів.
vine
  • Cote des Roses Pinot Noirчервоне сухе тихе вино
  • Дегустаційні нотатки: ягідний мікс з вишень, малини та спецій; смак танінів, гвоздики, яскравої пряності червоних та чорних ягід. Піно Нуар грандіозний з м'ясом, пастою та сирами.

Hampton Water

У справі помічені троє — Jon Bon Jovi, його син Jesse та сам Gérard Bertrand. Вина ідеалізують Art de Vivre, а також атмосферу життя в The Hamptons — морський курорт преміального класу в окрузі Саффолк, США. Вино увійшло до п'ятірки «Кращих рожевих вин у світі» за версією Wine Spectator, а в червні 2018 сам Gillian Sciaretta поділився враженням, оцінивши вінтаж 2017 року на 90 балів. Читайте його відгук в описі :)

Gris Blanc Pays (d’Oc IGP Montpellier)

Щоб ділитися враженнями, місце та час не мають значення. Важливо, хто поруч з вами. А щоб share & fun, вам потрібен Gris Blanc Grenache. Вино покликане зближувати людей, незалежно від відмінностей.

SPHERE (IGP Pays d’Oc)

Якщо описати характеристики вина, як це роблять в стрічках з новинами, то: #легкість#природа#свіжість#смак#чистота#ігристість. Ноу-хау дизайн для Sphere виражений в пляшці з гвинтовою пробкою, матовим склом та потовщеним дном — яскраво та лаконічно. Лінійка включає біле вино з Chardonnay та розе з Pinot Noir, Grenache та Cinsault.

vine
  • Hampton Waterрожеве сухе тихе вино
  • Дегустаційні нотатки: мінеральний профіль виражений легкою солоністю та нотами червоних ягід; збалансований мікс груші та яблука, мінеральний баланс з цитрусовою кислинкою. На аперитив 100%!
vine
  • Gris Blanc Roseрожеве сухе тихе вино
  • Дегустаційні нотатки: «Чудове рожеве вино! З легким вершковим відтінком, нотами полуниці, дині та білої черешні. Делікатна мінеральність додає глибину смаку, а його довгий соковитий післясмак сподобається всім» — Gillian Sciaretta.
vine
  • Sphere Chardonnayбіле сухе тихе вино
  • Дегустаційні нотатки: насичені тропіки, груша та білі квіти з цукерками; в смаку домінують білі кісточкові фрукти, мінерали та мед, також відчувається цитрусова грайливість бульбашок.
vine
  • Sphere Roseрожеве сухе тихе вино
  • Дегустаційні нотатки: легке та свіже вино з грайливими мінеральними вставками, які дарують відчуття найдрібніших бульбашок; багатогранна палітра червоних фруктів, полуниці та інших червоних ягід.

Art de Vivre (АОС Languedoc)

Шанування традицій регіону Лангедок зображено в образі глиняних амфор Art de Vivre — флагманське біле вино з французького автохтона Clairette та червона версія з сортів Grenache, Syrah та Mourvèdre. Акцентуємо на елегантному дизайні пляшки як для домашньої колекції, так і в якості презенту.
На конкурсі Mundus Vini вино Art de Vivre Blanc Clairette Adissan отримує золоту медаль, а його червона версія — срібну; Wine Spectator включає лінійку у свій рейтинг Top 100 Wines 2019, а також віддає вину Art de Vivre Red Blend 2015 свої 90 балів.

HERESIE (AOP Corbières)

Пам'ятний тріумф над філоксерою шанують всі винороби у світі. Тому дана лінійка підтримує сильний дух переможців, і частково присвячена енергійному та ініціативному поколінню міленіалів, які не тільки мріють, а й діють. Історія представлена вином з червоних сортів Grenache, Syrah та Cinsault в інноваційному дизайні.

vine
  • Art de Vivre Blancбіле сухе тихе вино
  • Дегустаційні нотатки: витончене, насичене вино солом'яного кольору з зеленими відблисками; освіжаючий смак груші, персика та стиглої сливи. Прекрасний аперитив, також пасує з салатами та рибними стравами.
vine
  • Art de Vivre Rougeчервоне сухе тихе вино
  • Дегустаційні нотатки: жваве, складне, насичене вино чорнильного кольору. Ароматика червоних фруктів та легких перцевих тонів. Структурний, збалансований, танінний смак. Пейрінг — з м'ясом на грилі або з сирами
vine
  • Art de Vivre Roseрожеве сухе тихе вино
  • Дегустаційні нотатки: насичений аромат з відтінками червоних ягід, чорної смородини, полуниці, троянд та грейпфрута. Збалансований смак розкривається нотами стиглих червоних та чорних ягід, цитрусових та квітів.
vine
  • Heresie Corbieresчервоне сухе тихе вино
  • Дегустаційні нотатки: насичений чорнильний колір вина з яскраво вираженим ароматом червоних фруктів та спецій; збалансований, свіжий, округлий смак танінів з тривалим післясмаком. Підкреслить м'ясні страви, рагу, пасту та зрілі сири.

6E SENS (IGP Pays d’Oc)

Лейтмотивом випуску є фраза — «Слідуй за своїми інстинктами!». Ваші підказують, що в OKWINE з'явилися південні вина Франції в середземноморському стилі: біле (Viognier, Grenache, Chardonnay, Sauvignon Blanc), рожеве (Syrah, Garnacha) та червоне вино (Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, Grenache).

vine
  • 6eme Sens Blancбіле сухе тихе вино
  • Дегустаційні нотатки: палітра акації, лавра, лаванди та цитрусових з тонами екзотичних фруктів. Приємна інтенсивність й виразність смаку.
vine
  • 6eme Sens Roseрожеве сухе тихе вино
  • Дегустаційні нотатки: мікс з червоних фруктів, стиглих ягід та фіалки доповнений цитрусово-ягідним букетом. Свіжий ковток м'якої кислотності. На фініші з’являються перцеві вставки.
vine
  • 6eme Sens, Rougeчервоне сухе тихе вино
  • Дегустаційні нотатки: в ароматі та смаку червоні фрукти та темні ягоди: смородина, вишня, малина; а також прянощі, як ваніль та кориця. Структуроване вино з шовковистими танінами.

Heritage

Ретроспективний меседж Бертрана втілено в лінійці Heritage. Культурна тематика, прагнення підкреслити досягнення попередників та багатство історичної спадщини французьких апеляцій закорковані в пляшках з представницьким дизайном.

  • Два вина An 1130 Cité de Carcassonne з Chardonnay та Merlot повідають про середньовічний замок Комталь в місті Каркасон, який став частиною всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
  • Вино An 1618 Picpoul de Pinet присвятили одному з шести найвідоміших сортів в Лангедок за версією 1618 року — винограду Пікпуль.
  • Бленд An 806 Corbieres з Grenache, Syrah, Mourvèdre розповість про послідовників релігійного руху катаризм, які звели неприступний на ті часи замок Пейрепертюз. Сьогодні фортеця нагадує руїни, але французи добре пам'ятають цю главу.
  • Купаж An 560 Tautavel з Syrah, Grenache, Carignan присвячений першим поселенцям, які проживали тут 560 тис. років тому. Про це свідчать розкопки, проведені на території регіону Таутавель.
  • Kosmos 888 з сортів Syrah, Grenache, Mourvèdre звертає увагу на нескінченність нашого всесвіту, а символіка на пляшці підкреслює участь компанії в органічному землеробстві.
vine
  • Chardonnay An 1130 Cité de Carcassonneбіле сухе тихе вино
  • Дегустаційні нотатки: солом'яно-жовтий колір вина з яскравими відблисками. Інтенсивні аромати нектарина, акації, кокоса та фундука обрамлені екзотичними нюансами. Свіже, повнотіле вино з тривалим мінеральним післясмаком.
vine
  • Merlot An 1130 Cité de Carcassonneчервоне сухе тихе вино
  • Дегустаційні нотатки: фіолетово-червоний колір. Ноти ожинового варення та солодких спецій освіжають ментолові вставки. Свіжий та складний букет з темних фруктів та прянощів. Тривалий смаковий фініш відмінно доповнить страви з м'яса та дичини.
vine
  • An 1618 Picpoul de Pinetбіле сухе тихе вино
  • Дегустаційні нотатки: блідо-золотий колір з зеленуватим відливом. Аромат складний, повний цитрусових та квіткових нот. Білий персик, екзотичні фрукти та ананасові ноти. Пікантні фрукти та жвава кислотність смаку з довгим, округлим післясмаком.
vine
  • An 806 Corbieresчервоне сухе тихе вино
  • Дегустаційні нотатки: Незвичайний букет дикого ялівцю та глоду зі смородиново-ожиновими вставками. Смак соковитий, м'який та рівний, зі складним розвитком в бокалі — спеції, карамелізовані каштани, кориця та корінь солодки.
vine
  • An 560 Tautavelчервоне сухе тихе вино
  • Дегустаційні нотатки: багата палітра ароматів: темні фрукти, солодка, трюфель з маслинами. Округлий, структурний, освіжаючий смак з шовковистими танінами. «М'ясисте», колоритне вино до смажених перців, мангольду, кролику з чорносливом, сирів.
vine
  • Heritage Kosmos 888червоне сухе тихе вино
  • Дегустаційні нотатки: вино насиченого рубіново-червоного кольору. Елегантна, м'яка та багатогранна структура; дикі трави, солодка, лавр, вишня, какао, ментол та ваніль. Округле та повнотіле вино з вишуканими танінами та освіжаючим, оксамитовим смаком.

Замкові вина мають особливе місце в колекції Бертрана. Вони передають характер винної галузі та місце їх походження: Chateau L'Hospitalet, Château de La Soujeole і Château de La Soujeole.

Chateau L'Hospitalet створюють в одному з перших шато Бертрана, на території заповідника Ла-Клап. Купаж з Syrah, Grenache, Mourvèdre вирощують біодинамічними методами в сухому кліматі, на мінерально-вапняних ґрунтах та при наявності безлічі підземних джерел. Особливості теруару та повага до біорізноманіття приводить вино до перемог: вінтаж 2017 року отримав звання «Краще червоне вино у світі» за версією IWC 2019, а у 2020 році — «золото» на Mundus Vini, Decanter World Wine Awards та 95 балів від IWSC.

Червоне вино La Sauvageonne Grand Vin створено з сортів Grenache, Syrah, Mourvèdre та Carignan, які культивують за біодинамічними принципами з 2013 року. Виноградники оточують шато Саважон біля підніжжя плато Ларзака, ростуть на піщанику, сланцях та червоних ґрунтах, відомих як 'ruffes'. Надбанням вінтажа 2016 року — 92 бали від самого Роберта Паркера.

Вино Château de La Soujeole надає в прямому сенсі відчути море з океаном. З 1740 року виноградники Merlot, Cabernet Franc та Malbec ростуть в регіоні Malepère, що об'єднує Атлантику із Середземномор'ям. Екологічно чиста зона, різноманітність рослинних дикоросів та біодинамічне виробництво — так вино отримало 90 балів від Wine Spectator.

vine
  • Chateau L'Hospitaletчервоне сухе тихе вино
  • Дегустаційні нотатки: вино насиченого рубіново-червоного кольору. Елегантна, м'яка та багатогранна структура; дикі трави, солодка, лавр, вишня, какао, ментол та ваніль. Округле та повнотіле вино з вишуканими танінами та освіжаючим, оксамитовим смаком.
vine
  • La Sauvageonneчервоне сухе тихе вино
  • Дегустаційні нотатки: рубіновий колір з червоними відблисками. Кустарна гарига, фруктовий джем та спеції. Тонкі відтінки темних фруктів, імбирного печива з елегантними, вишуканими танінами. Ідеально поєднується зі стейками на грилі та зрілими сирами.
vine
  • Château de La Soujeoleчервоне сухе тихе вино
  • Дегустаційні нотатки: колір рубіново-червоний. В ароматі: мокко, кешью, стиглі фрукти, спеції, лакриця та цукати. Смак щільний, динамічний та структурний; м'які таніни, відтінки вишні, шоколаду, кави та дубові нотки на фініші. Освіжаючий післясмак.

Історію замкових вин підсумовує вино Chateau de Villemajou. Маєток знаходиться в комуні Бутенак, в області Корб’єр, де батько Бертрана висадив перші лози винограду Карін’ян (Carignan). Зараз 80-річні лози, які пройшли винну «реабілітацію», відмінно прижились в середземноморському теруарі. І в купажі із 30-річними лозами Syrah, а також Grenache та Mourvèdre, створюють гармонію чудового кюве.

Окремої уваги варте вино Laville Bertrou з виняткового регіону AOP Minervois La Livinière — виноградник площею 80 га розділений на 80 ділянок, які ростуть на вапнякових ґрунтах. Маєток викуплено в 1997 році, і з того часу купажне вино створюють з ароматної Syrah, фруктового Grenache та Carignan, який надає структури.

vine
  • Chateau de Villemajouчервоне сухе тихе вино
  • Дегустаційні нотатки: глибокий рубіновий колір вина з ягідними ароматами ожини та малини, приправлених пікантними, димними, ментоловими та лакричними тонами; гвоздика, лакриця, тости з ягідним джемом на смак. Оксамитові таніни з приємним фінішем.
vine
  • Laville Bertrouчервоне сухе тихе вино
  • Дегустаційні нотатки: насичений гранатовий колір зі складною комбінацією ароматів: ожина, чорниця, вишня та лакриця. Повнотілий, м'який, збалансований смак округлих танінів з тонами темних ягід, бочки та спецій.

Жерар Бертран понад 30 років розділяє свою пристрасть до вина, ділиться своїми переконаннями, а також продовжує новаторський дух свого батька. Зараз Бертран управляє компанією за підтримки дружини та четвертого покоління сім'ї — сина Матіаса та дочки Емми. І разом вони розвивають представництво бренду на міжнародному рівні, де цільовими напрямками обирають США, Японію та Європу.

Бренд увірвався в OKWINE з великим асортиментом та довірив нам місію — максимально «розшерити» стиль Art de Vivre. І оскільки вже можна фестивалити на пікніках та у закладах, на наших полицях ви знайдете великий вибір вин Gerard Bertrand, які в цьому плані незамінні.