Make It Monkey: добірка коктейлів на основі віскі Monkey Shoulder
Monkey Shoulder – 100% солодовий віскі, створений для змішування. Три види солоду (тому і три мавпи на пляшці), відбираються молт-мейстером Брайаном Кінсманом з найвідомішого в Шотландії регіону Спейсайд і створюють неперевершений баланс та багатошаровість.
Цей віскі сподобається як поціновувачам, так і тим, хто тільки почав знайомитися з солодовим віскі. Він прекрасно розкривається в коктейлях і дає змогу експериментувати з вашим улюбленим олд фешн чи в поєднанні з імбирним елем.
Свою назву віскі отримав на честь майстрів солоду, які колись, при традиційному ручному процесі солодження ячменю, з роками отримували професійну травму плеча, яку й називали «monkey shoulder». Без роботи цих майстрів наша улюблена категорія солодового віскі просто б не з'явилася. Традиції створення віскі змінилися, а з ними й зникла професійна травма робітників.
У 2005 році компанія William Grant & Sons створила бренд Monkey Shoulder, щоб вшанувати це старовинне ремесло. А за 19 років існування Monkey Shoulder увійшов у топ-10 найбільш продаваних солодових віскі у світі.
Як міксувати?
Monkey Shoulder рекомендуємо вживати чистим, з льодом або як основу для приготування коктейлів. Ну, а якщо ми вже заговорили про коктейлі, то записуйте. Воно того вартує!

Ginger Monkey
Інгредієнти:
- 50 мл Monkey Shoulder
- 120 мл імбирного лимонаду
- твіст апельсину
Приготування: змішайте всі інгредієнти у склянці хайбол, заповнену льодом, перемішайте та скрутіть твіст апельсина.

Lazy Old Fashioned
Інгредієнти:
- 50 мл Monkey Shoulder
- 10 мл цукрового сиропу
- 2 мл Angostura
- апельсинова цедра або твіст апельсину
Приготування: змішайте всі інгредієнти у склянці олд фешн заповненій льодом, перемішайте, прикрасьте твістом апельсина.

Boulevardier No3
Інгредієнти:
- 45 мл Monkey Shoulder
- 30 мл Vermouth Rosso
- 30 мл Campari
- апельсинова цедра
Приготування: змішайте всі інгредієнти в склянці для змішування з льодом. Відфільтруйте в олд фешн заповненний льодом.

Rob Roy
Інгредієнти:
- 50 мл Monkey Shoulder
- 25 мл солодкого вермуту
- 3 мл Angostura
- апельсинова цедра
Приготування: змішайте всі інгредієнти в склянці для змішування з льодом, відфільтруйте в охолоджений коктейльний або купе бокал.

Espresso Martini
Інгредієнти:
- 50 мл Monkey Shoulder
- 1 міцний еспресо
- деш цукрового сиропу
- кавові зерна
Приготування: додайте Monkey Shoulder, еспресо та цукровий сироп у шейкер. Сильно струсіть та процідіть у келих для мартіні. Прикрасьте кавовими зернами.

Monkey Colada
Інгредієнти:
- 40 мл Monkey Shoulder
- 20 мл кокосових вершків
- 60 мл ананасового соку
- 10 мл свіжого соку лайма
- лист і шматочок ананаса
- деш цукрового сиропу
Приготування: додайте всі інгредієнти в блендер і збийте до однорідності. Додайте цукрового сиропу за смаком. Перелийте у високу склянку. Прикрасьте листом і шматочком ананаса.

Monkey Splash
Інгредієнти:
- 50 мл Monkey Shoulder
- 60-80 мл содової Artisan
- долька апельсину
Приготування: налийте Monkey Shoulder в келих рокс, додайте лід та долийте содової (по смаку). Прикрасьте долькою апельсина.

Monkey Jam Sour
Інгредієнти:
- 60 мл Monkey Shoulder
- 20 мл свіжого лимонного соку
- 10 мл цукрового сиропу
- 2 чайні ложки варення або джему
- деш апельсинового бітеру
- 1 яєчний білок або 2 ст.л. аквафаби
Приготування: додайте всі інгредієнти в шейкер, насипте лід і струсіть. Процідіть у склянку з льодом.

Show Me The Monkey
Інгредієнти:
- 50 мл Monkey Shoulder
- 20 мл Drambuie
- 90 мл яблучного соку
- 6–8 листочків свіжої м’яти
- слайс апельсина
Приготування: змішайте Monkey Shoulder, Drambuie, яблучний сік і листя м’яти. Процідіть у високий стакан, наповнений льодом. Прикрасьте шматочками апельсина і листочками м’яти.