DMF mixology guide: велика добірка коктейлів на основі всіх ромів
Бренд Dead Man's Fingers здатний на багато, не може лише одного — стояти на місці. Яскрава колекція смаків ромів - це безмежні можливості для створення різноманітних коктейлів, які кожен зможе приготувати вдома, на пікніку чи на корпоративній вечірці. Купуючи одну пляшку рому Dead Man's Fingers, ви ніби проходите базовий курс міксології, сповнений несподіваних смакових вражень та експериментів.
«Із чим краще пити?», «Порадьте легкий та смачний мікс» — щодо інгредієнтів та координат не хвилюйтеся, всі деталі знайдете у нашій добірці коктейлів.
Коктейлі на основі Spiced Rum
Spiced Mule Punch
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Spiced Rum
- Artisan Fiery Ginger Beer
- лаймовий сік
- мед
- кілька крапель Angostura Bitter
- декор: свіжа м'ята, шматочок лайма
Приготування: Наповніть келих льодом, додайте ром, імбирний лимонад, сік, рідкий мед та краплі бітера. Прикрасьте декором.
Rum Rider
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Spiced Rum
- фруктовий сидр
- кубики льоду
- декор: скибка лайма чи полуниці
Приготування: Налийте в келих ром, додайте декілька кубиків льоду, сидр та декор.
Elf on the Shelf
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Spiced Rum
- 50 мл яблучного соку Cyprina
- 25 мл журавлинного соку Cyprina
- імбирне пиво
- декор: скибка яблука, малина, гілочка розмарину
Приготування: Поєднати ром, соки та долити пиво. Прикрасити яблуком та гілочкою розмарину з малиною.
Ginger Bells
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Spiced Rum
- 15 мл імбирного сиропу (за бажанням)
- 15 мл соку лайма
- 20 мл свіжого яблучного соку
- декор: імбирний пряник, свіжа м'ята
Приготування: Поєднати всі інгредієнти. Прикрасити гілочкою м'яти, подавати з імбирним пряником в келиху.
Fairy-tale of brew York
Інгредієнти:
- 25 мл DMF Spiced Rum
- 25 мл ірландського віскі Eiregold
- 15 мл ванільного сиропу
- свіжозварена кава
- декор: густі вершки та мелена кориця
Приготування: В склянці для лате поєднати каву з ромом, віскі, сиропом та прикрасити декором.
Rum Nose Reign Deer
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Spiced Rum
- 20 мл ванільного сиропу
- 20 мл сиропу гренадин (за бажанням)
- теплий шоколад
- декор: маленькі зефірки, кокосова стружка, шоколадні трубочки або вафлі, вишня
Приготування: Зробити гарячий шоколад; дати йому трохи охолонути. До нього в келих додати ром, сироп та гренадін. Прикрасити декором.
Santa’s Tiki Cider
Інгредієнти:
- 37,5 мл DMF Spiced Rum
- 12,5 мл DMF Pineapple Rum
- декілька крапель карамельного сиропу
- декілька крапель лимонного соку
- 50 мл яблучного сидру
- декор: яблуко
Приготування: Наповніть склянку льодом, додайте всі інгредієнти і перемішайте. Долийте сидр і прикрасьте віялом з яблука.
Cinnamon Spiced Hot Chocolate
Інгредієнти:
- 25 мл DMF Spiced Rum
- 150 мл молока
- 50 г чорного шоколаду
- щіпка кориці
- декілька крапель меду
- вершки
Приготування: Розігрійте молоко до кипіння і додайте туди чорний шоколад, помішуючи, поки він не розтане. Додайте щіпку кориці, декілька крапель меду та рому Dead Man's Fingers Spiced і нагрійте. Подаємо у високій склянці, прикрашаємо вершками і посипаємо корицею.
Spiced Daiquiri
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Spiced Rum
- 25 мл соку лайма
- 15 мл цукрового сиропу
- лід
- кілька крапель Angostura Bitter
- шматочок лайма
Приготування: Змішати всі інгредієнти з кубиками льоду і процідіть у склянку та прикрасьте декором. Насолоджуйтесь!
Spiced Mojito
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Spiced Rum
- 25 мл соку лайма
- 25 мл цукрового сиропу
- содова
Приготування: Збовтати всі інгредієнти з кубиками льоду та процідити у склянку. Прикрасити листям мʼяти перед подачею.
Коктейлі на основі Coconut Rum
Santa’s Love Handle
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Coconut Rum
- 1 ст. л. пасти Nutella
- свіжозварена кава
- декор: густі вершки та шоколадна пудра, кулька Ferrero Rocher
Приготування: Змішати ром, Nutella та каву. Повільно додати вершки, посипати пудрою та прикрасити кулькою Ferrero Rocher.
The Naughty List
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Coconut Rum
- 10 мл ванільного сиропу
- гарячий шоколад
- густі вершки
- декор: мелена кориця та кулька Ferrero Rocher (або імбирний пряник)
Приготування: Змішати всі інгредієнти. Додати вершки та прикрасити меленою корицею з кулькою Ferrero Rocher (або імбирним пряником).
Hey June
Інгредієнти:
- 30 мл DMF Coconut Rum
- 20 мл лікеру із зеленої дині
- 20 мл бананового лікеру
- 50 мл ананасового соку Cyprina
- 20 мл соку лайма
- декор: свіже листя м'яти, сублімований чипс лайма та свіжа диня (за бажанням)
Приготування: Змішайте всі інгредієнти з кубиками льоду, процідіть через сито в стакан, наповнений льодом. Прикрасьте декором.
Watermelon Cooler
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Coconut Rum
- 20 мл кавунового сиропу
- 20 мл соку лайма
- 100 мл газованої води
- кубики льоду
- декор: скибочка кавуна та гілочка свіжої м'яти
Приготування: Змішайте всі інгредієнти в склянці з кубиками льоду та прикрасьте декором.
Winter Coco Spiced Martini
Інгредієнти:
- 37,5 мл DMF Coconut Rum
- 12,5 мл DMF Spiced Rum
- 100 мл молока (може бути й рослинне)
- декілька крапель карамельного сиропу
- манго
Приготування: Влити усе в шейкер і додати багато льоду. Добре струсити і процідити в келих. Прикрасити скибочками манго і насолоджуватися!
Коктейлі на основі Pineapple Rum
Tropical Lemonade
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Pineapple Rum
- 200 мл лимонаду
- кубики льоду
- декор: скибка лайма і свіжа м'ята
Приготування: Додайте 50 мл рому в стакан, заповніть його кубиками льоду та залийте лимонадом. Прикрасити шматочком лайма та листочками свіжої м'яти.
Pineapple Daiquiri
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Pineapple Rum
- 25 мл соку лайма
- 25 мл цукрового сиропу
- декор: ананасовий чипс або слайс
Приготування: Змішайте всі інгредієнти з кубиками льоду і процідіть у склянку. Прикрасьте сублімованим слайсом або чипсом ананасу.
Pina Colada Negroni
Інгредієнти:
- 30 мл DMF Pineapple Rum
- 30 мл DMF Coconut Rum
- 20 мл Luxardo Bitter Bianco
Приготування: Додайте всі інгредієнти в склянку для змішування та добре перемішайте з кубиками льоду. Процідіть у келих і прикрасьте сублімованим ананасом.
Pineapple Rider
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Pineapple Rum
- фруктовий сидр
- лід
Приготування: Налийте в келих ром, сидр та прикрасьте лаймом та ягодами на шпажці.
Коктейлі на основі Mango Rum
Mango Bellini
Інгредієнти:
- 25 мл DMF Mango Rum
- 50 мл мангове пюре чи соку манго
- просеко
Приготування: Налийте ром, пюре або сік в келих та долийте просеко до країв.
Mango Madness
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Mango Rum
- содова Artisan чи Lobsters
- лимонад (вода з лимонним соком)
- декор: скибки апельсина, ягоди — вишня або полуниця
Приготування: Змішайте всі інгредієнти та прикрасьте декором.
Mango Licious
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Mango Rum
- 50 мл соку манго Cyprina
- содова зі смаком лимона чи лайма
- лід
- декор: скибка лайма
Приготування: Наповніть келих кубиками льоду, додайте ром, сік та залийте содовою. Зверху покладіть скибочку лайма.
Rumorita
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Mango Rum
- 50 мл соку манго
- содова зі смаком лимона чи лайма
- лід
Приготування: Наповніть келих кубиками льоду, додайте ром, сік та залийте содовою. Зверху покладіть часточку лайма.
Mango Spritz
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Mango Rum
- 150 мл лимонаду
- кубики льоду
- декор: скибка лайма
Приготування: Додайте 50 мл рому в стакан, кубики льоду і залийте лимонадом. Прикрасити напій шматочком лайма або манго.
Mango Cooler
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Mango Rum
- 100 мл ананасового соку Cyprina
- кубики льоду
- содова/газована вода
- декор: скибка лайма
Приготування: В хайбол налийте ром, додайте кубики льоду, ананасовий сік і залийте содовою. Прикрасьте цей коктейль шматочком лайма або манго.
Mango Rum Punch
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Mango Rum
- 50 мл ананасового соку Cyprina
- 25 мл апельсинового соку Cyprina
- 2 краплі лікеру Angostura Bitter
- 10 мл гренадину
- лід
Приготування: Додайте гренадин в склянку, наповніть його льодом, решту інгредієнтів змішайте в шейкері з додаванням льоду. Перелийте готовий мікс з шейкера в стакан, прикрасьте напій скибками лайма і зеленим листком ананаса.
Santa’s Winter Punch
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Mango Rum
- ігристе вино (просеко/кава)
- яблучний сидр
- імбирний ель
- сік журавлини
Приготування: До рому долити рівними частинами інші інгредієнти. Прикрасити малиною, журавлиною та апельсином.
Dead Man’s Mango Daiquiri
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Mango Rum
- 25 мл соку лайма
- 15 мл цукрового сиропу
- лід
Приготування: Додайте всі інгредієнти в шейкер і засипте кубиками льоду. Добре струсіть і процідіть у (double strain) та налийте в охолоджену склянку. Насолоджуйтесь!
Коктейлі на основі Passionfruit Rum
Passion in the Med
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Passion Fruit Rum
- 50 мл апельсинового соку Cyprina
- тонік Lobsters
- декор: маракуя
Приготування: Налити ром, сік та долити в келих тонік. Готовий мікс прикрасити половинкою маракуї.
Passion in the Tropics
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Passion Fruit Rum
- 20 мл соку манго Cyprina
- 20 мл ананасового соку Cyprina
- содова
- крапля сиропу Гренадин
- лід
- декор: лист ананаса, маракуя
Приготування: Додайте лід у винний келих, налийте ром, соки, прикрасьте зеленим листом ананаса та половинкою маракуї.
Porn Star Punch
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Passion Fruit Rum
- 100 мл Prosecco Cielo або Bellino
- 25 мл соку лайма
- сік маракуї
- 25 мл ванільного сиропу (за бажанням)
- лід
- декор: свіже листя м'яти, маракуя
Приготування: Наповніть графин або глечик для лимонаду льодом, додайте ром та інші інгредієнти, перемішайте. Подавайте в келихах, прикрасивши декором.
A Grape Day Out
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Passion Fruit Rum
- фруктова содова або персиковий нектар та сік білого винограду
- лід
- декор: маракуя та листя з ананаса (за бажанням)
Приготування: Додайте в стакан з льодом ром, содову або два види соку, прикрасьте листом ананаса та розрізаною навпіл маракуєю.
Deadly Rum-mance
Інгредієнти:
- 25 мл DMF Passion Fruit Rum
- сік журавлини Cyprina
- лимонад (за бажанням)
Приготування: Налийте ром та сік. Для варіації long коктейлю в хайбол ще долийте лимонад (вода з лимонним соком).
Passion Rider
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Passion Fruit Rum
- сидр, краще зі смаком лайма
- лід
- декор: скибка лайма або половинка маракуї
Приготування: Змішайте в келиху з льодом ром, сидр та прикрасьте декором.
North Pole Dancer
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Passion Fruit Rum (DMF Pineapple, Mango)
- 20 мл лимонного соку
- персиковий Ice Tea
- декор: гілочка м'яти, льодяник
Приготування: В келиху змішати ром та сік, залити холодним чаєм; готовий коктейль прикрасити гілочкою м'яти та подати з льодяником.
Passion through the Snow
Інгредієнти:
- 25 мл DMF Passion Fruit
- 15 мл лікеру Chambord
- 20 мл лимонного соку
- декор: ягоди малини та скибка лимона
Приготування: Змішати всі інгредієнти. Готовий мікс прикрасити малиною та скибкою лимона.
Dead Man’s Passion Fruit Martini
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Passion Fruit Rum
- 20 мл лікеру Passoa
- 20 мл соку лайма
- 50 мл ігристого вина
- лід
Приготування: Всі інгредієнти (за винятком вина) збовтати в шейкері з великою кількістю кубиків льоду, а потім процідіть у склянку з льодом. Для декору покладіть ½ маракуї. Подавайте з келихом ігристого вина.
Dead Man’s Passion Fruit Cooler
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Passion Fruit Rum
- 200 мл тропічного соку
- лимонад
- свіжа маракуя
- свіжа полуниця
- лід
Приготування: Додайте ром і сік у склянку з льодом; перемішайте м'якоть половинки маракуї та нарізану кубиками полуницю, а потім додайте лимонад. Насолоджуйтесь!
Passion Fruit Spritz
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Passion Fruit Rum
- 150 мл лимонаду
Приготування: Додайте ром і лимонад поверх льоду, зверху прикрасьте половинкою маракуї.
Коктейлі на основі Raspberry Rum
Noisy Nigths
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Raspberry Rum
- сік журавлини
- лимонад
- просеко
Приготування: До рому у келих долити рівними частинами всі інгредієнти. Прикрасити цедрою апельсина та малиною.
Santa’s Sangria
Інгредієнти:
- 25 мл DMF Raspberry Rum
- 50 мл червоного вина
- 20 мл апельсинового соку Cyprina
- 20 мл лимонного соку
- лід
Приготування: Всі інгредієнти поєднати в склянці та залити лимонадом. Прикрасити розмарином, апельсином, зірчастим анісом та корицею.
Santa’s Sangria
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Raspberry Rum
- 100 мл апельсинового соку Cyprina
- содова
- лід
Приготування: В хайбол налийте 50 мл рому, додайте лід, апельсиновий сік і залийте содовою. Прикрасьте коктейль шматочком лайма.
Raspberry Eclipse
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Raspberry Rum
- 25 мл лікеру бузини з содою або тонік зі смаком бузини
- 50 мл журавлинного соку
- лід
Приготування: У винному келиху змішайте ром, лід, лікер або тонік та сік. Прикрасьте коктейль кружечком апельсина та свіжою малиною.
Коктейлі на основі Cherry Rum
Cherry Bellini
Інгредієнти:
- 25 мл DMF Cherry Rum
- 10 мл лікеру White Cacao
- 1–2 краплі персикового бітеру
- 75 мл Prosecco Cielo чи Bellino
- декор: мармеладні цукерки
Приготування: Налийте ром, додайте лікер і бітер, долийте просеко та прикрасьте мармеладними цукерками.
Verry Cherry
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Cherry Rum
- 20 мл вишневого соку
- соку журавлини
- лимонаду
- лід
Приготування: Налийте DMF Cherry у склянку, додайте кубики льоду та сік або лимонад за бажанням.
Коктейлі на основі Banana Rum
Boozy Banana Shake
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Banana Rum
- 100 мл свіжого молока
- 4 кульки ванільного морозива
- карамельний топінг
- декор: шоколад і печиво
Приготування: Налити банановий ром, додати молоко та викласти кульки морозива з карамеллю між ними. Прикрасити тертим шоколадом і подрібненим печивом.
Banana Rum Cream
Для ласунчиків дещо особливе.
Інгредієнти:
- морозиво
- 25 мл DMF Banana Rum
- карамель
- подрібнені горіхи
- декор: нарізані банани
Приготування: Змішайте всі складові у креманці. Прикрасьте бананами та печивом.
Banana Daiquiri
Інгредієнти:
- 50 мл DMF Banana Rum
- 20 мл соку лайма
- 15 мл цукрового сиропу
Приготування: Перелийте все в шейкер поверх льоду. Струсіть, а потім процідіть у склянку. Додайте міні-пончик для настрою.
Коктейлі на основі White Rum
Dead Man's Mojito
Інгредієнти:
- 50 мл DMF White Rum
- 25 мл cоку лайма
- 20 мл цукрового сиропу
- лимонад
- лід
- декор: листя м'яти та шматочки лайма
Приготування: Змішайте всі інгредієнти та прикрасьте декором.
Сuba Libre
Інгредієнти:
- 50 мл DMF White Rum
- Artisan Drinks Barrel Smoked Cola
- лід
- скибка лайму
Приготування: Налийте ром у склянку з льодом, додайте колу і прикрасьте шматочком лайма. Насолоджуйтесь!
DMF - особливий ром для особливих. І хай цей mixology guide допоможе тобі у нових коктейльних експериментах. Бо DMF - це завжди про різноманіття смаків, про сміливість, про фан та драйв!