
Whyte & Mackay
Компанія Whyte & Mackay була заснована в 1844 році у Глазго двома молодими підприємцями. Молоді Джеймс Уайт і Чарльз Маккей об'єднали свої зусилля і викупили не процвітаючу бакалійну фірму, вклали кошти у виробництво купажованого віскі і дали компанії назву «Whyte & Mackay». Вже за два роки була готова перша партія солодового і зернового віскі, які фірма змішувала за бажанням клієнтів. Справи компанії стрімко пішли в гору, і власники почали створювати власні купажі і відправляти їх на експорт. Через кілька років в країні почалася криза, але компанія не просто пережила її, а й розширила своє виробництво і продаж. Сьогодні Уайт і Макей володіє однією злаковою і чотирма солодовими винокурнями, які розташувалися в Глазго, головному шотландському регіоні з виробництва віскі.
Власники компанії зберігають оригінальні традиції створення шотландського віскі, прийняті понад 160 років тому. Продукція компанії продається у всьому світі. Особливо популярним її продуктом є віскі Whyte & Mackay SPECIAL, який з'явився завдяки наполегливій праці засновників. Він характеризується абсолютно особливим, шовковистим і м'яким смаком. У 1919 році помер Чарльз Маккей, а через два роки – Джеймс Уайт і компанія пережила сильну кризу, проте змогла оговтатися і навіть налагодити експорт в Нову Зеландію та Австралію.
По закінченню Другої світової війни новий спад похитнув благополуччя фірми, але сини Уайта – Алекс і Хартлі, зуміли його відновити і в 1960 році купили завод Dalmore. Через кілька років компанія вже була в числі найпопулярніших брендів Шотландії. З 1970 року майстром купажу Whyte & Mockay є геніальний Річард Патерсон, який створив такі елітні бленди як The Dalmore Trinitas 64 YO і The Dalmore Sirius.
Сайт виробника:
www.whyteandmackay.com
Власники компанії зберігають оригінальні традиції створення шотландського віскі, прийняті понад 160 років тому. Продукція компанії продається у всьому світі. Особливо популярним її продуктом є віскі Whyte & Mackay SPECIAL, який з'явився завдяки наполегливій праці засновників. Він характеризується абсолютно особливим, шовковистим і м'яким смаком. У 1919 році помер Чарльз Маккей, а через два роки – Джеймс Уайт і компанія пережила сильну кризу, проте змогла оговтатися і навіть налагодити експорт в Нову Зеландію та Австралію.
По закінченню Другої світової війни новий спад похитнув благополуччя фірми, але сини Уайта – Алекс і Хартлі, зуміли його відновити і в 1960 році купили завод Dalmore. Через кілька років компанія вже була в числі найпопулярніших брендів Шотландії. З 1970 року майстром купажу Whyte & Mockay є геніальний Річард Патерсон, який створив такі елітні бленди як The Dalmore Trinitas 64 YO і The Dalmore Sirius.
Сайт виробника:
www.whyteandmackay.com