
Tenuta Ulisse
Tenuta Ulisse – перспективне італійське виноробство нової хвилі, знайоме споживачам віднедавна. Виробництво розташувалося в селі Crecchio, між Адріатичним морем і передгір'ям Майелла. Виноробство було засновано на початку 20 століття Антоніо Уліссе. Після сімейним бізнесом керували його онуки, Антоніо і Луїджі, в пріоритеті у яких стояло слідування традиціям, продовження справи і створення неповторних вин з місцевим характером. Спочатку сім'я володіла 2 га виноградників, а вже сьогодні насадження нараховують 75 га. Компанія не закуповує виноград у інших фермерів, однак постійно розширює власні території під плантації.
Тенута Уліссе прославився на міжнародному ринку завдяки інноваційному підходу, останнім технологіям і сучасним методам виноробства. Бренд вніс корективи в традиційну модель, характерну регіону, що вплинуло на якість вироблюваної продукції. "Ми поєднуємо наші традиції і новаторство, завжди в пошуках кращої якості, при цьому дуже дбайливо ставлячись до нашої історії. Ми щорічно уточнюємо методи, зберігаючи при цьому наш традиційний характер, типовий для наших вин – з оригінальним і ясним стилем, характерним для Абруццо" , – стверджують керівники компанії.
На початку свого шляху Tenuta Ulisse виробляли 60 тисяч пляшок, але після того, як весь алкоголь розлетівся за кілька місяців, вони збільшили обсяг вдвічі. Після того, як чани з нержавіючої сталі закрили собою будинок власників, було прийнято стратегічне рішення перенести виробничу частину виноробні під землю.Від моря Tenuta Ulisse відокремлює всього 7 км, а гірські вершини захищають господарство від вітрів. Літо в регіоні буває спекотним, температура часом доходить до 40 градусів, а зима – помірно-прохолодна. Виноградники розташовані на висоті 350-600 метрів над рівнем моря. Культивовані тут сорти Монтепунчіано, Треббьяно, Шардоне, Кокочола, Пекоріно, Пассеріні, Мерло отримують максимум органолептичних властивостей.
Сайт виробника:
www.tenutaulisse.it