
Tenuta San Guido
Виноробний маєток Tenuta San Guido заснований маркізом Маріо Інчіза Делла Роккетта у 1948 році. Тоді він почав виготовляти перші вина з Каберне Совіньйон, проте лише для сімейного споживання. Згодом Маріо найняв енолога-консультанта Джакомо Тачіса для початку масового виробництва вина та його подальшого вдосконалення.
Компанія стала першою виноробнею, яка у 1940 роках створювала вино з Каберне Совіньйон завдяки експериментам її засновника. Використання саме цього сорту й витримка в барріках заклали основу стилю Bolgheri. Зараз виноробний дім культивує ягоди на кількох ділянках навколо Болгері, де основу сортів складає Каберне Совіньйон (80%) та Каберне Фран (15%). Володіння Tenuta San Guido займають площу 2500 гектарів зі сотнями виноградників, а річне виробництво становить 150 000 пляшок.
До 2013 року компанія єдина в регіоні мала право виробляти DOC Bolgheri Sassicaia та входила до підрозділу DOC Bolgheri. Найвідомішим вином Tenuta San Guido залишається Sassicaia, що вперше випустили на ринок з урожаєм 1968 року. Іншою легендою є Guidalberto Toscana, яке було представлене в 2000 році, та складене на 40% з Каберне Совіньйон, 40% Мерло і 20% Санджовезе.
Регіон:
Тоскана (Італія)
Сайт виробника:
www.tenutasanguido.com
Компанія стала першою виноробнею, яка у 1940 роках створювала вино з Каберне Совіньйон завдяки експериментам її засновника. Використання саме цього сорту й витримка в барріках заклали основу стилю Bolgheri. Зараз виноробний дім культивує ягоди на кількох ділянках навколо Болгері, де основу сортів складає Каберне Совіньйон (80%) та Каберне Фран (15%). Володіння Tenuta San Guido займають площу 2500 гектарів зі сотнями виноградників, а річне виробництво становить 150 000 пляшок.
До 2013 року компанія єдина в регіоні мала право виробляти DOC Bolgheri Sassicaia та входила до підрозділу DOC Bolgheri. Найвідомішим вином Tenuta San Guido залишається Sassicaia, що вперше випустили на ринок з урожаєм 1968 року. Іншою легендою є Guidalberto Toscana, яке було представлене в 2000 році, та складене на 40% з Каберне Совіньйон, 40% Мерло і 20% Санджовезе.
Регіон:
Тоскана (Італія)
Сайт виробника:
www.tenutasanguido.com