Shabo
Shabo – українська виноробна компанія, діяльність якої охоплює повний виробничий цикл. Бренд є одним із найвідоміших і шанованих на місцевому ринку, а також експортується до Європи, Японії, Норвегії, Великобританії, США і країн СНД. Шабо спеціалізується на створенні благородних напоїв найвищої якості. Компанія створює продукцію, поєднуючи традиції попередників і сучасні технології. Вина виробника були не раз відзначені престижними нагородами світового рівня.
Шабо є одним із найдавніших європейських теруарів. Прабатьками місцевого виноробства вважаються стародавні греки. Саме вони першими висадили тут виноградники в VI-II століттях до Різдва Христового. З XVI на берегах Чорного моря почався «турецький період». Тут вирощували широке розмаїття сортів, один з яких виростає у Шабо донині, – автохтонний сорт Тельті Курук.
Початок культурному виноробству регіону поклали швейцарські переселенці, заснувавши в 1822 році виноробне поселення. Завдяки м'якому клімату, унікальним характеристикам теруара і старанням переселенців територія незабаром перетворилася на престижний виноградарський край. Саме швейцарці запровадили європейські стандарти виноробства. 1847 році шабські вина завоювали перше золото. За часів Радянського Союзу підприємство було найбільшим в Республіці. Плантації Шабо були опорним пунктом для наукових досліджень. На плантаціях культивувалося безліч ягід, компанія виробляла виноматеріали для тихих та ігристих вин, а також марочні вина.
2003 рік ознаменувався для Шабо новою гілкою розвитку. Сьогодні площа насаджень складає 1200 га, тут вирощуються 20 сортів винограду, що становить близько 4 млн. елітних лоз. Інноваційне обладнання дозволяє виробляти вина «контрольованих найменувань за походженням». Також з 2005 року компанія виробляє коньяки і бренді, а з 2013 року – виноградну горілку. Виносховище «Шабо» займає близько 10 тис.кв.м. і має 3 рівні. Контроль якості здійснює спеціальна лабораторія. Також брендом був створений «Центр культури вина Шабо», що підвищує рівень культури вживання вин.
Сайт виробника:
www.shabo.ua
Шабо є одним із найдавніших європейських теруарів. Прабатьками місцевого виноробства вважаються стародавні греки. Саме вони першими висадили тут виноградники в VI-II століттях до Різдва Христового. З XVI на берегах Чорного моря почався «турецький період». Тут вирощували широке розмаїття сортів, один з яких виростає у Шабо донині, – автохтонний сорт Тельті Курук.
Початок культурному виноробству регіону поклали швейцарські переселенці, заснувавши в 1822 році виноробне поселення. Завдяки м'якому клімату, унікальним характеристикам теруара і старанням переселенців територія незабаром перетворилася на престижний виноградарський край. Саме швейцарці запровадили європейські стандарти виноробства. 1847 році шабські вина завоювали перше золото. За часів Радянського Союзу підприємство було найбільшим в Республіці. Плантації Шабо були опорним пунктом для наукових досліджень. На плантаціях культивувалося безліч ягід, компанія виробляла виноматеріали для тихих та ігристих вин, а також марочні вина.
2003 рік ознаменувався для Шабо новою гілкою розвитку. Сьогодні площа насаджень складає 1200 га, тут вирощуються 20 сортів винограду, що становить близько 4 млн. елітних лоз. Інноваційне обладнання дозволяє виробляти вина «контрольованих найменувань за походженням». Також з 2005 року компанія виробляє коньяки і бренді, а з 2013 року – виноградну горілку. Виносховище «Шабо» займає близько 10 тис.кв.м. і має 3 рівні. Контроль якості здійснює спеціальна лабораторія. Також брендом був створений «Центр культури вина Шабо», що підвищує рівень культури вживання вин.
Сайт виробника:
www.shabo.ua