
Nikka
Nikka – японська винокурня, заснована в 1943 році Масатакою Такетсуру. Масатака народився у сім'ї виробників саке, виробництвом якого займаються нащадки сім'ї Такетсуру дотепер. Майбутній творець легендарного японського віскі був старанним студентом хімічного факультету і готувався очолити сімейний бізнес, але поїздка до Шотландії кардинально змінила плани Масатаки: він захопився віскі і став першим японцем, який вивчив усі тонкощі віскікурної справи в університеті Глазго та пройшов стажування на винокурні.
У 1920-му році, повернувшись до Японії, Масатака понад 10 років працював на гуральні Kotobukiya, і вже через 14 років заснував власну гуральню в Йоші. Цей регіон був ідеальним місцем для створення підприємства: відповідний клімат, гірські краєвиди та торфовища.
У 34-му році був створений перший віскі Нікка, який у наш час є одним із найпопулярніших виробників Японії. Віскі Nikka схожий за стилем з шотландським віскі, при виробництві використовують технології та традиції ідентичні шотландським. Винокурня випускає широку лінійку односолодових та купажованих напоїв, популярних у всьому світі.
Сайт виробника:
www.nikka.com