
Mazzei
Mazzei – легендарна виноробна компанія, родом із Тоскани. Сьогодні бренд є одним з найпрестижніших в Італії, а також найбільш нагороджуваним в регіоні. Він представлений на 5 континентах і підкорив мільйони винних поціновувачів у більш ніж 70 країнах.
Маркізи Маццеі відіграли надважливу роль у формуванні та розвитку місцевого виноробства. Так завдяки Серу Лапо Маццеі в 1398 році вперше було згадано К'янті – червоне сухе вино на основі місцевого сорту Санджовезе. Коли 1435 року внучка Лапо Мадонна Смеральда вийшла заміж за П'єро ді Аньйоло та Фонтерутолі, володіння стало частиною великого сімейного маєтку. Ось уже 24 покоління родини Маццеі з незмінним прагненням і натхненням виготовляють вина в Кастелло ді Фонтерутолі. Бренд дотримується філософії популяризації місцевих сортів, які виражають самобутність та унікальність регіону. Династія передає фамільні рецептури і ноу-хау з покоління в покоління, щоб зберегти традицію виноробства для нащадків.
Сім'я володіє 470 га виноградників в 4 окремих зонах. У Кастелло ді Фонтерутолі, Белгуардо і Зісола, де ростуть ягоди, реалізована програма сталого управління сільськогосподарською діяльністю, спрямована на стабілізацію екосистеми і її біорізноманіття. Такі дії призвели до відмови від хімічної обробки, а також до переробки таких органічних відходів як стебла, макуха і вижимки для виробництва добрив. Також Маццеі використовують сидеральні добрива для поліпшення органічних речовин в ґрунті.
Теруар розташований у 250-330 метрах над рівнем моря. Він оточений дубовим лісом, має ідеальний мікроклімат із різними перепадами денних і нічних температур. На виноградниках строго дотримується геологічний баланс, який запобігає ерозії ґрунту і максимізує запаси води в регіоні. «Наше минуле – це наше майбутнє», – говорить девіз компанії.
За досягнення оптимальної стиглості ягоди збирають виключно вручну. Процес виготовлення напоїв проходить під контролем Карло Ферріні –провідного агронома-енолога, який був відзначений званням «Винороб року» у 2000 році.У 2003-2007 роках за проєктом архітектора Агнесе Мазза в скелях був побудований новий завод Фонтерутолі. Винний льох займає 9 500 кв.м на трьох рівнях, 65% всієї площі знаходяться під землею. Температура і вологість контролюються природними джерелами, завдяки чому створені ідеальні умови для дозрівання.
Сайт виробника:
www.mazzei.it