
Lillet
Історія відомого французького аперитива Lillet почалася в 1872 році, коли брати Лілле, Пол і Реймонд заснували компанію La Maison Lillet в невеликому містечку Поденсаке, неподалік Бордо. Брати успішно займалися виробництвом та торгівлею якісних вин, лікерів і міцних спиртних напоїв. На той час, наприкінці 19 століття, у Європі стали популярними напої з хініном, який відомий своїм тонізуючим впливом на організм. Тоді братам спала на думку ідея створити новий продукт Kina Lillet на основі білого вина, хініну та фруктового лікеру. Напій дуже швидко став популярним у Європі та Африці, а завдяки торгівлі на трансатлантичних лайнерах сподобався й американській богемі, а незабаром став зіркою у модних барах Нью-Йорка.
У 1962 році П'єр Лілле, онук Реймонда, вирішив розширити асортимент та додав до нього рубіновий аперитив Lillet Rouge, спеціально для цінителів червоних вин. А у 2011 році лінійку завершив останній витвір компанії ― аперитив Lillet Rosé.
Аперитиви Lillet ― це тонке поєднання ретельно відібраних вин (85%) та фруктових лікерів власного виробництва (15%). Вина відбираються за органолептичними властивостями та типовістю для Бордо: найчастіше Семільйон для Lillet Blanc, Lillet Rosé та Мерло ― для Lillet Rouge. Щороку компанія обирає найкращі фрукти від світових постачальників для створення своїх напоїв: солодкі апельсини ― із південної Іспанії та Тунісу, гіркі апельсини з Гаїті, хінін із Перу.
Лікери готуються так, як і в 19 столітті, за допомогою холодної мацерації фруктів у спирті. Через кілька тижнів, після того, як основні компоненти вилучені, фрукти пресують, і лікер зливають. Майстри поєднують готові лікери із винами за особливою рецептурою, яка досі зберігається в таємниці. Після цього отриманий бленд витримується в дубових чанах протягом декількох місяців та набуває м'якості і характерного багатого смаку Lillet.
Сайт виробника:
www.lillet.com
У 1962 році П'єр Лілле, онук Реймонда, вирішив розширити асортимент та додав до нього рубіновий аперитив Lillet Rouge, спеціально для цінителів червоних вин. А у 2011 році лінійку завершив останній витвір компанії ― аперитив Lillet Rosé.
Аперитиви Lillet ― це тонке поєднання ретельно відібраних вин (85%) та фруктових лікерів власного виробництва (15%). Вина відбираються за органолептичними властивостями та типовістю для Бордо: найчастіше Семільйон для Lillet Blanc, Lillet Rosé та Мерло ― для Lillet Rouge. Щороку компанія обирає найкращі фрукти від світових постачальників для створення своїх напоїв: солодкі апельсини ― із південної Іспанії та Тунісу, гіркі апельсини з Гаїті, хінін із Перу.
Лікери готуються так, як і в 19 столітті, за допомогою холодної мацерації фруктів у спирті. Через кілька тижнів, після того, як основні компоненти вилучені, фрукти пресують, і лікер зливають. Майстри поєднують готові лікери із винами за особливою рецептурою, яка досі зберігається в таємниці. Після цього отриманий бленд витримується в дубових чанах протягом декількох місяців та набуває м'якості і характерного багатого смаку Lillet.
Сайт виробника:
www.lillet.com