Havana Club
Куба стала відома як «Острів Рому» завдяки поєднанню кількох факторів: відомої в усьому світі цукрової тростини, яка була вперше привезена Христофором Колумбом у 1493 році, м'якого Карибського клімату, що ідеально підходить для вирощування цукрової тростини, ґрунту та унікального «ноу-хау» кубинських Maestrone (Майстрів Рому). Моряки, пірати та прості місцеві жителі навчилися використовувати цю унікальну цукрову тростину, ферментуючи нектар і створюючи з неї "tafia" (попередник рому). Його якість значно покращилася до 1850-х років, коли на Кубі освоїли процеси дистиляції та почали практикувати перші спроби витримки. У другій половині 19 століття ром, відомий як "Ron Superior", став більш легким та витонченим.
El Ron Superior – це батько сучасного кубинського Рому: світлий, гладкий, ніжний, живий та надзвичайно чистий. Цей міцний напій настільки сподобався місцевим жителям, що до 60-х років 19 століття на острові налічувалося понад 1000 винокурень. Історія Havana Club починається в 1878 році, коли Хосе Аречабала відкрив гуральню в Карденасі і розпочав виробництво знаменитого рому. Основу майбутнього міцного напою Havana Club становить добірна світла патока із цукрової тростини, яка називається моласа. У процесі ферментації у традиційних мідних кубах використовується чиста джерельна вода та дріжджі найвищої якості. Технологія очищення спиртів рому дуже повільна, проходить природним шляхом під впливом гравітації. Витримка напою проходить у дерев'яних бочках з білого дуба, далі проводиться змішання різних сортів рому Майстерами компанії, після чого створений купаж знову витримується у дубі певну кількість часу. Сьогодні Havana Club, провідний виробник кубинського рому преміум-класу у світі, продовжує втілювати спадщину та кубинські традиції створення рому, ґрунтуючись на унікальному ноу-хау Maestro Roneros. Havana Club є невід'ємною частиною кубинської культури і кубинці пишаються тим, що ром став справжнім національним символом країни.
Сайт виробника:
www.havana-club.com