
Chiarli
Італійська виноробна компанія Chiarli відома у всьому світі своїм оригінальним ігристим вином Ламбруско. Засновник компанії, Клето Кьярлі, почав виготовляти вино в 1850 році, і пригощав ним відвідувачів у своєму ресторанчику. Через 10 років він збудував винний завод, повністю зосередившись на виробництві вина. Він розробив основні етапи, необхідні для створення цього унікального продукту, який стає ігристим лише усередині пляшки завдяки природному процесу повторного бродіння. У 1900 році на всесвітній виставці в Парижі його вино було відзначено престижним сертифікатом за високу якість, що й досі дбайливо зберігається нащадками.
Відтоді компанія процвітала та розширювалася, і стала широко відома не тільки в Італії, а й вийшла на міжнародний ринок. Компанія стала першою в регіоні Емілія-Романья, хто застосував техніку Charmat Method у виробництві своїх вин, завдяки якому процес повторної ферментації здійснюється в закритих резервуарах, під назвою “cuves closes”. Так стало можливим зробити Ламбруско ще більш ароматним, фруктовим та різноманітним. Наразі в Італії Ламбруско від Chiarli є найвідомішим і найбільш продаваним ігристим вином. поціновувачі з різних куточків країни насолоджуються свіжим, молодим напоєм, повним ароматних бульбашок.
Сайт виробника:
www.chiarli.it