
Cantina Puianello
Італійська виноробня Cantina Puianello заснована у 1938 році п'ятьма сім'ями, що об'єднались для створення класичних вин з регіону Емілія-Романья. Цей регіон в основному розташований на рівнині в долині річки По, проте найкращі виноградники лежать у передгір'ях Апеннін, на кордоні з Тосканою. Висока якість виноградників та суворі методи вініфікації дозволили створити неповторний стиль вин компанії.
У 2012 році Cantina Puianello провела капітальний ремонт виноробні та повну модернізацію обладнання. Зараз господарству належить 220 гектарів земель з восьми сортами винограду, які вирощують на вапняних й глинистих ґрунтах. Усі виноградники розташовані навколо пагорба, що пропонує привілейований мікроклімат з хорошим діапазоном температур. Вирощують лози відповідно до правил органічного сільського господарства, яке дозволяє виробляти особливо затребувані вина.
Найкращі вина Cantina Puianello з місцевих сортів ягід експортують у понад 42 країни світу, де вони займають провідні місця у виномаркетах. Основним сортом компанії є Ламбруско, проте різних видів. Зокрема, Lambrusco Montericco, який втілює елегантність, кислотність і свіжість, Lambrusco Grasparossa — структурність й нотки червоних ягід, La Spergola — тонкий та стійкий перляж з ароматами зелених фруктів. Команда щодня докладає зусиль для збереження навколишнього середовища, збираючи скло та картонні коробки з пляшками.
Регіон:
Емілія-Романья (Італія)
Сайт виробника:
www.cantinapuianello.it
У 2012 році Cantina Puianello провела капітальний ремонт виноробні та повну модернізацію обладнання. Зараз господарству належить 220 гектарів земель з восьми сортами винограду, які вирощують на вапняних й глинистих ґрунтах. Усі виноградники розташовані навколо пагорба, що пропонує привілейований мікроклімат з хорошим діапазоном температур. Вирощують лози відповідно до правил органічного сільського господарства, яке дозволяє виробляти особливо затребувані вина.
Найкращі вина Cantina Puianello з місцевих сортів ягід експортують у понад 42 країни світу, де вони займають провідні місця у виномаркетах. Основним сортом компанії є Ламбруско, проте різних видів. Зокрема, Lambrusco Montericco, який втілює елегантність, кислотність і свіжість, Lambrusco Grasparossa — структурність й нотки червоних ягід, La Spergola — тонкий та стійкий перляж з ароматами зелених фруктів. Команда щодня докладає зусиль для збереження навколишнього середовища, збираючи скло та картонні коробки з пляшками.
Регіон:
Емілія-Романья (Італія)
Сайт виробника:
www.cantinapuianello.it