Bortolomiol
Італійська виноробна компанія Bortolomiol була заснована спадковим виноробом Джуліо Бортоломіолем у 1949 році у містечку Вальдоб’ядене. Після закінчення школи енологів Джуліо вирішив продовжити справу свого батька та почав займатися розширенням власних виноградників. Головною метою його підприємства стало створення ігристого вина, яке не поступалося б якістю відомим винам із французької провінції Шампань.
У 1960 році, після численних спроб та експериментів із вторинною ферментацією за методом Шарма, Джуліо вдалося створити своє перше ігристе вино Prosecco Brut. Сьогодні компанією Bortolomiol керують дочки Джуліо Бортоломіоля – Марія Елена, Ельвіра, Луїза та Джуліана, які беруть активну участь у всіх справах компанії.
Для виробництва ігристого вина Бортоміоль використовують переважно виноград сорту Глера, його частка у вині становить не менше 85%. Виноград збирається на власних виноградниках компанії у виробничій зоні Prosecco DOC, а також надходить з інших виноробних господарств-партнерів цього регіону. Ігристі вина Bortolomiol виготовляються з використанням методу Мартінотті-Шарма, за якого процес вторинної ферментації проводиться у вакуумних автоклавах за низької температури, після закінчення цього процесу вино фільтрується і під тиском бутилюється.
Продукція компанії Bortolomiol регулярно отримує високі престижні нагороди та премії на різних виставках та дегустаціях, зокрема міжнародних, наприклад, у 2007 році вино Prior Valdobbiadene Prosecco DOCG Brut було відзначено нагородою Gran Menzione на міжнародному конкурсі Vinitaly в Італії. Також Bortolomiol отримав премію на виставці Mondial du Rosé у Парижі.
Сайт виробника:
www.bortolomiol.com