![logo-Bombay Sapphire](https://content.okwine.ua/files/producer/5566cf68-46a7-40ae-8f5c-1e41e6cd3183.Bombay-Sapphire-logo-(1).jpg)
Bombay Sapphire
Бренд джину Bombay Sapphire є відносно молодим, вперше він був випущений у 1987 році компанією Bacardi. Своєю назвою напій зобов'язаний знаменитому каменю – сапфіру Star of Bombay, який актриса Мері Пікфорд подарувала Смітсонівському інституту. Рецепт джину до наших днів зберігся в тому ж вигляді, в якому був уперше винайдений у 1761 році. Для виготовлення «Бомбей Сапфір» відбираються лише найкращі інгредієнти: лимонну цедру і мигдаль привозять з Іспанії, коріандр – з Марокко, корінь дудника – з Саксонії, ягоди кубеби – з Індонезії і т.д.
Даний напій характеризується гармонійним і дуже м'яким смаком. Джин піддається подвійній дистиляції, кожен раз по 8 годин, а потім переганяється в так званих Каттерхедських Кубах. Ці перегінні куби є дуже рідкісними, їх залишилося всього лише три на Землі. Воду для зниження вмісту алкоголю беруть виключно з валлійського озера Вірнві.
Дизайн пляшки для джину Bombay Sapphire був розроблений відомим Карімом Рашидом за участю ювелірних будинків Baccarat і Garrard. Пляшка має чистий, напівпрозорий колір ясного неба, який дійсно нагадує дорогоцінний сапфір. Компанія International Wine and Spirit Record привласнила Bombay Sapphire звання «Кращий у світі джин преміумкласу».
Сайт виробника:
www.bombaysapphire.com