
Aberlour
Компанія Aberlour була заснована у 1879 році Джеймсом Флемінгом біля селища Аберлауер. Сучасний завод розташовувався в гирлі річок Лу та Спейї у північно-східній Шотландії. Особливе розміщення було обране спеціально, щоб у прямому доступі опинилася чиста джерельна вода ― один із головних компонентів якісного віскі. Джерелом води стала старовинна криниця, якій місцеві жителі приписували магічні властивості. Джеймс вкладав великі кошти в бізнес, розвивав інфраструктуру та навіть допомагав жителям села. Завдяки цьому Аберлауер почав розквітати і прославився через успішні винокурні і продаж спиртів іншим підприємствам.
У 1975 році бренд перейшов до компанії Pernod Ricard та переорієнтувався на випуск Single Molt. Дуже швидко компанія зайняла своє місце у сегменті якісних скотчів й зараз про віскі Aberlour знають не лише у Шотландії, а й далеко за її межами.
При виробництві збережено старовинні технології та рецептури. Ячмінь для переробки збирають на ділянках, що належать компанії. На заводі бренду організовано повний цикл виробництва — починаючи від отримання солоду до розливу у фірмові пляшки. У віскі класична технологія виробництва шотландських скотчів, проте, солод сушать не над тліючим торфом, як зазвичай, а у спеціальних печах. Саме тому готові напої позбавлені характерного димно-торф'яного присмаку.
У складі присутні спирти, витримані у бочках з-під хересу Олоросо, чим можна пояснити надзвичайно насичений колір напоїв. Додатково при виробництві майстри використовують бочки з-під бурбона. Другою особливістю є те, що діжки закривають не дерев'яними, а кірковими корками. Згідно давніх рецептур так робили майстри XIX століття для найкращої витримки.
Сайт виробника:
www.aberlour.co
У 1975 році бренд перейшов до компанії Pernod Ricard та переорієнтувався на випуск Single Molt. Дуже швидко компанія зайняла своє місце у сегменті якісних скотчів й зараз про віскі Aberlour знають не лише у Шотландії, а й далеко за її межами.
При виробництві збережено старовинні технології та рецептури. Ячмінь для переробки збирають на ділянках, що належать компанії. На заводі бренду організовано повний цикл виробництва — починаючи від отримання солоду до розливу у фірмові пляшки. У віскі класична технологія виробництва шотландських скотчів, проте, солод сушать не над тліючим торфом, як зазвичай, а у спеціальних печах. Саме тому готові напої позбавлені характерного димно-торф'яного присмаку.
У складі присутні спирти, витримані у бочках з-під хересу Олоросо, чим можна пояснити надзвичайно насичений колір напоїв. Додатково при виробництві майстри використовують бочки з-під бурбона. Другою особливістю є те, що діжки закривають не дерев'яними, а кірковими корками. Згідно давніх рецептур так робили майстри XIX століття для найкращої витримки.
Сайт виробника:
www.aberlour.co