
Toblerone
Швейцарія завжди славилася високою якістю та неперевершеним смаком свого шоколаду. Не став винятком і шоколад Toblerone . Історія його створення починається в 1868 році, коли Жан Тоблер відкрив у Берні невелику кондитерську, де займався виробництвом шоколадних та кондитерських виробів. До 1899 року попит на шоколад Тоблера став настільки великим, що Жан із синами відкрив власну шоколадну фабрику під назвою “Fabrique de Chocolat Berne, Tobler & Cie”.
1908 став для компанії знаменним. Саме тоді син Жана Тоблера Теодор разом зі своїм кузеном Емілем Бауманом створили унікальний шоколадний батончик «Toblerone!», в якому поєдналися спеціальна рецептура, оригінальна трикутна форма та відомий логотип. Саме визначення "Toblerone" – це гра слів, де прізвище Tobler поєдналося з італійським словом Torrone, що означало назву меду з мигдальною нугою. Шоколад Тоблерон виготовляється з кращої сировини, що доставляється на фабрику з усього світу. Какао-дерева ростуть у спекотних, вологих зонах на півдні від екватора.
Відмінності у смаку, ароматі та кольорі шоколаду значно залежать від виду какао-дерева і, як наслідок, сорту какао-бобів, а також від складу ґрунту в конкретній області вирощування. Шоколад Toblerone створюється з добірних какао-бобів із різних частин світу, в основному із Мексики, Венесуели та Еквадору; молоко надходить від швейцарських фермерів; для секретного рецепта нуги використовується каліфорнійський мигдаль, який змішується з медом, цукром та яєчним білком.
Toblerone містить 3% мексиканського меду, який було обрано завдяки його інтенсивному аромату, що надає медово-мигдальній нузі неповторний вишуканий смак. Наразі бренд Toblerone, що випускає ексклюзивний швейцарський шоколад, є одним із найпопулярніших у світі, і вже давно вважається символом своєї країни.
Сайт виробника:
www.toblerone.com