
Auchentoshan
Завод Auchentoshan за неофіційними даними був заснований в 1800 році, офіційні ж джерела говорять про відкриття винокурні в 1834 році. Її основоположником став торговець зерном Джон Баллох. Розташований завод у Лоуленді – рівнині Шотландії на околиці Глазго, тому цю винокурню називають міською. Таке розташування було вкрай вдалим для виробника: близькість порту зробила виробництво економічно вигідним з самого моменту заснування, оскільки кораблі доставляли місцевий віскі по всьому світу.
Рівнина (Лоуленд) в 19 столітті була усіяна безліччю великих і дрібних гуральників, але зараз ситуація радикально змінилася. У Lowland функціонує лише три гуральні та незважаючи на те, що воду для виробництва віскі беруть з прісного гірського джерела Cochna, що протікає у високогірному районі і територіально відноситься до Хайленду, Окентошен залишається винокурнею, яка випускає характерний рівнинний віскі. Основною відмінністю Ошентошен від інших віскокурень є унікальна методика потрійної перегонки, яку запровадили переселенці з Ірландії. Це дуже затратний метод, але завдяки такій технології спирти виходять напрочуд чистими і міцними.
Дйсно страшним для винокурні став 1941 рік: бомбардування з повітря німецькими військами практично стерло з лиця землі Auchentoshan, гарячі дистиляти ріками витікали зі стін заводу і складів. Частково реконструкцією Окентошен зайнялися в 1948 році, а в 69-му завод був викуплений і модернізований Еді Кернсом, який через 15 років продав винокурню компанії Morrison Bowmore. Незабаром нові власники стали частиною японської компанії Suntory, яка на той час уже володіла гуральнею в Хайленді та на Айлі. Саме завдяки «Санторі» Окентошену вдалося завоювати всесвітню популярність.
Оборот підприємства становить понад 1.6 млн віскі щорічно. Такі цифри стали можливі не тільки завдяки грамотному менеджменту та маркетингу, а й завдяки справжньому особливому характеру рівнинного віскі Ошентошен.
Сайт виробника:
www.auchentoshan.com
Рівнина (Лоуленд) в 19 столітті була усіяна безліччю великих і дрібних гуральників, але зараз ситуація радикально змінилася. У Lowland функціонує лише три гуральні та незважаючи на те, що воду для виробництва віскі беруть з прісного гірського джерела Cochna, що протікає у високогірному районі і територіально відноситься до Хайленду, Окентошен залишається винокурнею, яка випускає характерний рівнинний віскі. Основною відмінністю Ошентошен від інших віскокурень є унікальна методика потрійної перегонки, яку запровадили переселенці з Ірландії. Це дуже затратний метод, але завдяки такій технології спирти виходять напрочуд чистими і міцними.
Дйсно страшним для винокурні став 1941 рік: бомбардування з повітря німецькими військами практично стерло з лиця землі Auchentoshan, гарячі дистиляти ріками витікали зі стін заводу і складів. Частково реконструкцією Окентошен зайнялися в 1948 році, а в 69-му завод був викуплений і модернізований Еді Кернсом, який через 15 років продав винокурню компанії Morrison Bowmore. Незабаром нові власники стали частиною японської компанії Suntory, яка на той час уже володіла гуральнею в Хайленді та на Айлі. Саме завдяки «Санторі» Окентошену вдалося завоювати всесвітню популярність.
Оборот підприємства становить понад 1.6 млн віскі щорічно. Такі цифри стали можливі не тільки завдяки грамотному менеджменту та маркетингу, а й завдяки справжньому особливому характеру рівнинного віскі Ошентошен.
Сайт виробника:
www.auchentoshan.com