
Wesergold
Міжнародна компанія з виробництва напоїв WeserGold Beverages GmbH&Co є найбільшим німецьким виробником фруктових нектарів з обсягом продажів 984 млн літрів (за 2020 рік). Компанія була заснована в 1934 році Річардом Хартінгером як сімейний бізнес з виробництва яблучного соку. Перше підприємство знаходилось в Екстені, що на заході Німеччини. Спочатку яблучний сік вироблявся для особистого споживання, а вже пізніше почався активний експорт продукції. У 1990 році у складі WeserGold була створена компанія з виробництва фруктових соків у пляшках Fruchtquell, яка стала однією з найбільших в Європі з виробничою площею 12 000 м².
Зараз бренд налічує близько 2000 співробітників та генерує річний обсяг продажів понад 500 мільйонів євро по всьому світу. Асортимент компанії представлений фруктовими і овочевими соками, нектарами та безалкогольними напоями, такими як холодний чай. Найвідоміші торгові марки компанії — WeserGold, Delicade, Quelly, Extaler та Rio d'oro. Напої виробляються як в Німеччині, так і за кордоном. Зокрема одні з найбільших виробництв знаходяться в Кості-Риці: Бад-Цурцах, Лекунберрі та в Сікійресі.
До недавнього часу компанії WeserGold належала невелика пивоварня Hartinger Meisterbräu. Виробництво було розташоване в готелі Waldkater із прилеглим рестораном у Рінтельні, де двічі на тиждень варили справжнє пиво сертифіковане згідно із рекомендацій асоціації Bioland.
Зараз бренд налічує близько 2000 співробітників та генерує річний обсяг продажів понад 500 мільйонів євро по всьому світу. Асортимент компанії представлений фруктовими і овочевими соками, нектарами та безалкогольними напоями, такими як холодний чай. Найвідоміші торгові марки компанії — WeserGold, Delicade, Quelly, Extaler та Rio d'oro. Напої виробляються як в Німеччині, так і за кордоном. Зокрема одні з найбільших виробництв знаходяться в Кості-Риці: Бад-Цурцах, Лекунберрі та в Сікійресі.
До недавнього часу компанії WeserGold належала невелика пивоварня Hartinger Meisterbräu. Виробництво було розташоване в готелі Waldkater із прилеглим рестораном у Рінтельні, де двічі на тиждень варили справжнє пиво сертифіковане згідно із рекомендацій асоціації Bioland.