Ваше місто - ?

Вхід або Реєстрація
uaru
okwine logo
Каталог товарів
044 222 777 0

Контакти

+38 044 222 777 0+38 080 033 060 0
Безкоштовно по Україні
zakaz@okwine.ua
Для замовлень і пропозицій

Графік роботи call-центру:

Будні:з 9:00 до 19:00
Вихідні:з 10:00 до 18:00
uaru
Вхід або Реєстрація
okwine logo
Каталог товарів

Фільтри

    Лікери

      Лікером називають солодкий алкогольний напій, який був виготовлений методом настоювання, основу його можуть складати фрукти, ягоди, трави, коріння, різні рослинні та тваринні компоненти. Взагалі поняття лікеру досить широке і розмите, це стосується не тільки широкого різноманіття його компонентів, але й варіацій вмісту цукру й алкоголю (від 15 до 70%). Без лікерів не уявляє своєї роботи жоден бармен, адже безліч з них є незамінними компонентами коктейлів, деякі лікери є прекрасними дигестивами, вживаними після їжі, а деякими коктейлями прийнято насолоджуватися в чистому вигляді, доповнюючи їх льодом. Серед величезного вибору лікерів ви неодмінно знайдете той, який підкорить ваше серце своїм смаком і ароматом, а купити лікер в Україні вам допоможемо ми - мережа виномаркетів OKwine.

      Історія створення лікеру

      Лікер був винайдений в середньовіччі, коли алхіміки в пошуках еліксирів вічного життя створювали неймовірні рецепти, яким ми користуємося і нині. Також не останню роль в азах виробництва лікерів відіграли французькі ченці, котрі помітили, що під час настоювання екстракти коренів і трав благополучно переходять в спирт, а прийом таких настоянок всередину дозволяє вилікуватися від хвороб досить швидко. Але такі ліки мали один недолік: вони були дуже гіркими. Так для поліпшення смакових якостей був доданий мед, після чого такий солодкий еліксир став називатися лікером. Перший лікер, рецепт і факт створення якого був задокументований, приготований голландським лікарем в 1575 році, але французькі ченці готові оскаржити цю першість, адже вони стверджують, що перший французький лікер був створений 65 роками раніше. У 17-18 столітті лікер став популярним і модним напоєм серед королівської знаті. У 19 столітті лікер злетів на пік своєї популярності, тоді асортимент просто вражав: лікер робили, напевно, з усіх компонентів, які тільки могли піддаватися настоюванню. Саме в 19 столітті виробники лікерів відійшли від класичних трав'яних компонентів і почали експериментувати з настоюванням фруктів, додавали вершки і прянощі для вишуканості смаку. Міцність напою знизилася, що дозволило лікеру стати улюбленим напоєм дам того часу. Двадцяте століття ознаменувалося розвитком барної культури, а тут, як відомо, лікерам відведена провідна роль, адже без них жоден коктейль не отримав би той смак, який так ми так любимо.

      Технологія приготування лікерів

      Всі лікери виготовляються методом настоювання, коли наповнювач, яким можуть бути абсолютно різні рослинні або тваринні компоненти (трави, фрукти, квіти, спеції, яйця або вершки), настоюється на підготовленому спирті, або на вже готових алкогольних напоях (віскі, ром, коньяк, бренді та ін.). Незважаючи на настільки, здавалося б, просту методику, виробництво лікерів досить трудомістке та кардинально відрізняється у всіх виробників. Кожен виробник має свої секрети, техніку та нюанси виробництва, проте виробництво будь-якого лікеру передбачає обов'язкові стадії: спочатку сировину неодмінно потрібно підготувати, а саме висушити і подрібнити, потім наповнювач настоюється на основі, ось тут маса варіацій від терміну настоювання до вибору основи, після чого виготовляють купажування (або доводять напій до потрібної міцності, або додають цукор або інші компоненти), потім відбувається стабілізація і розлив у пляшки.
      Це класична схема виготовлення лікеру, деякі лікери піддаються витримці, деякі проходять додаткову перегонку після настоювання, саме через таку розбіжність у технології виробництва в поняття «лікер» входить величезна кількість напоїв. Перш ніж купити лікер ознайомтеся з основними компонентами, адже серед величезної кількості лікарів так важко знайти свій смак.

      Якими бувають лікери?

      Класифікують лікери в залежності від типу наповнювача наступним чином:
      - трав'яні. Найдавніші з лікерів, в їх основі лежить використання різних трав під час настоювання. Одним з найпопулярніших трав'яних лікерів є настояний на анісі лікер «Самбука»;
      - гіркі лікери, що називаються ще бітером або бальзамом, мають особливий гіркий смак. Як не дивно, але гіркі настоянки користуються величезною популярністю, до них відносять знамениту Бехеровку, Єгермейстер (Ягермайстер), Кампарі та легендарну Ангостуру;
      - фруктові лікери, на відміну від гірких трав'яних побратимів, були створені виключно для дегустації і жодного відношення не мали до лікарських настоянок. Найпоширенішими компонентами для фруктових лікерів є цитрусові, до них відносять «Мараськіно», «Старий Таллін» та інші;
      - окремим підрозділом фруктові лікарів можна виділити креми, їх роблять найчастіше з одного інгредієнта. Це лікери сімейства Кюрасао, Тріпл Сек і знаменитий Куантро;
      - горіхові лікери, лідером серед яких виступає Амаретто, - окрема категорія лікерів, яка завоювала неймовірну популярність, мало хто не пробував Амаретто і не знайомий з його благородним гіркуватим смаком. Французи, італійці та іспанці виготовляють лікер на основі волоського горіха, в латиноамериканських країнах для виробництва лікеру використовують кокосовий горіх, саме з нього отримують знаменитий Малібу;
      - яєчні лікери масово виготовляють в Голландії, саме з легкої руки голландців на світ з'явився знаменитий «Адвокат»;
      - вершкові лікери - улюблені ласощі багатьох жінок, його роблять на основі багатьох напоїв (віскі, текіли, коньяку), додаючи вершки, які м'яко підкреслюють смак міцного напою. Бейліс, Кероланс, Шеріданс - лідери у світі лікерів. Купити Бейліс не складає жодних труднощів, він є на полицях кожного поважаючого себе магазину, а все тому, що любителі цього напою обчислюються мільйонами.

      Як пити лікер?

      В першу чергу потрібно відзначити, що лікер перед подачею охолоджувати не потрібно, він подається перед подачею десерту після трапези і п'ється невеликими ковтками зі спеціальних чарок для лікеру. Чудово лікери поєднуються з фруктами, морозивом, десертами, іноді до лікеру додають кілька кубиків льоду, деякі люблять додавати лікер до кави.
      Найпопулярнішим способом вживання лікерів є їх застосування в приготуванні коктейлів. У коктейлях лікери підкреслюють смаки інгредієнтів, додають ароматики і витонченості. Вони чудово поєднуються з віскі, ромом, коньяком, бренді та іншими міцними напоями, тому якщо ви вирішили купити лікер, то не відкладайте цю ідею до довгого ящика, завжди цікаво міксувати кілька компонентів, отримуючи незвичайні смаки. Додавайте в лікери вершки, молоко, соки, насолоджуйтеся багатою палітрою та широким різноманіттям цих прекрасних напоїв.
      Великий вибір лікерів представлений в інтернет-виномаркеті OKwine, у нас ви зможете купити оригінальний лікер за хорошою ціною в Києві, Одесі, Львові, Дніпрі, Харкові, не хвилюючись через справжність продукту. Ми маємо всі необхідні документи і сертифікати якості, працюємо виключно з офіційним алкоголем. Доставка лікеру по Києву та Україні здійснюється щодня, ми зможемо доставити вам лікер в будь-яку точку країни у максимально короткі терміни. Довіряйте професіоналам, бережіть своє здоров'я й економте гроші.

      Читати повністю