Ваше місто - ?

Виберіть місто:

Вінниця
Доставка і самовивіз
Дніпро
Доставка і самовивіз
Житомир
Доставка і самовивіз
Івано-Франківськ
Доставка і самовивіз
Київ
Доставка і самовивіз
Кропивницький
Доставка і самовивіз
Увесь список

044 222 777 0

Контакти

+38 044 222 777 0+38 080 033 060 0
Безкоштовно по Україні
zakaz@okwine.ua
Для замовлень і пропозицій

Графік роботи call-центру:

Будні:з 9:00 до 19:00
Вихідні:з 10:00 до 18:00
ua
ru
okwine logo

Виберіть місто:

Вінниця
Доставка і самовивіз
Дніпро
Доставка і самовивіз
Житомир
Доставка і самовивіз
Івано-Франківськ
Доставка і самовивіз
Київ
Доставка і самовивіз
Кропивницький
Доставка і самовивіз
Увесь список
Каталог товарів

044 222 777 0

Контакти

+38 044 222 777 0+38 080 033 060 0
Безкоштовно по Україні
zakaz@okwine.ua
Для замовлень і пропозицій

Графік роботи call-центру:

Будні:з 9:00 до 19:00
Вихідні:з 10:00 до 18:00
ua
ru
okwine logo
Вхід
Реєстрація

Фільтри

    Хамон

      Хамон — один зі символів іспанської гастрономії та культури Піренеїв. Продукт має багату історію і виробляється в різних регіонах країни. Цю вишукану м'ясну страву виготовляють з в'яленої та висушеної свинини. Процес приготування хамону триває від кількох місяців до кількох років залежно від виду та дозрівання, що дарує унікальне ароматичне багатство.

      Історія хамону

      Історія хамону налічує сотні років і пов'язана з багатьма культурами. В античні часи римляни відіграли визначальну роль в поширенні нових способів в’ялення м'яса та навчили іспанців солити й в’ялити свинину. Великий вплив мала й арабська культура, яка зробила внесок у процес обробки м'яса.


      Під час періоду розквіту іспанської імперії хамон став важливим продуктом для моряків. В’ялене м'ясо було ідеальним харчем для довгих морських подорожей, завдяки тривалій свіжості. З часом в Іспанії з’явилось багато регіональних варіантів хамону, зокрема хамон Іберико та хамон Серрано. Сучасні виробники використовують спеціалізоване обладнання та контролюють всі аспекти виробництва, включаючи умови соління й сушіння, для забезпечення вищої якості хамону.

      Види хамону

      Хамон має декілька різновидів, які відрізняються за такими параметрами, як порода свині, регіон виробництва, терміни в’ялення та інші фактори. Кожен регіон Іспанії може мати унікальні види хамону, в яких використовують місцеві рецептури. Наприклад, "Jamón de Teruel" або "Jamón de Trevélez" — це види хамону, що виробляють лише в конкретних іспанських регіонах. Класично виділяють хамон Серрано (jamón serrano) й хамон Іберіко (jamón ibérico), основна відмінність яких полягає в способі вигодовування свиней та обробці м’яса.


      Хамон Серрано
      Його ще називають гірським хамоном. Виготовляють з окістів білої породи свиней, що дуже поширені в Іспанії. Надзвичайно смачний і ароматний, проте вважається менше вишуканим, ніж хамон Іберико.


      Хамон Іберіко
      Інша назва «pata negra», оскільки для його виготовлення використовують стегна чорних порід іберійських свиней. Вони живуть на вільних пасовищах і живляться жолудями й травами. Хамон Іберико вважається дорогим іспанським делікатесом з найвищою якістю.


      Хамон Беллота
      Це вища категорія хамону Іберико, вироблена з м'яса свиней, які годуються виключно жолудями (беллота) під час періоду масті. Має найбільш ніжний смак й злегка мармурований відтінок.

      Як їсти хамон?

      Найпоширеніший спосіб подачі хамону — це нарізка на тонкі шматочки або тонкі пластини. Важливо використовувати дуже гострий ніж для нарізки, оскільки це допомагає зберегти структуру м'яса. Такі шматочки хамону можна подавати як окрему закуску до червоного вина. Саме червоне сухе вино, як іспанське Ріоха або Темпранільо, ідеально доповнює його смак й аромат.


      Хамон ідеально поєднується з іншими іспанськими закусками, такими як оливки, сир, томати, хлібці або гаспачо. Ви можете створити плейт закусок з хамону й інших смачних страв або подавати хамон разом з різними видами сиру. Ця комбінація створює смачний і ароматний дует.


      Хамон чудово підходить для приготування сендвічів. Можна просто покласти шматочок на хліб та додати свіжі овочі, сир або інші складові за власним бажанням. Також, можна купити хамон й додавати у супи, гарячі або тушковані страви перед подачею.

      Де купити хамон?

      Магазин ОКВАЙН — одне з найкращих місць, де можна купити найсмачніший хамон в Україні. Ми пишаємося тим, що можемо запропонувати вишуканий смак іспанського хамону преміум якості. У нас ви знайдете ексклюзивні види, включаючи найкращі Іберико-сорти, такі як "Jamon Iberico" і "Jamon de Bellota". Ці види хамону вирізняються особливою вишуканістю і неймовірним смаком, який здивує смакові рецептори.


      Ми співпрацюємо з провідними виробниками іспанського хамону, що гарантує високу якість і дотримання традиційних методів виробництва. Наша команда слідкує за кожним етапом процесу, від вибору найкращих сировинних матеріалів до тривалого виготовлення й визрівання хамону.

       
      Читати повністю