
Jameson
Jameson – всесвітньо відомий виробник віскі, родом з Ірландії. Винокурня була заснована Джоном Джеймсоном в 1780 році в Дубліні. Особливість напоїв полягала у використанні добірних інгредієнтів. Майстер-дистилятор особисто відбирав ячмінь і дубові бочки, а також наполягав на потрійній дистиляції для отримання м'якого смаку. Джон виявив себе як справжній новатор алкогольного справи. У 1810 році, коли до ведення бізнесу приєднався син власника Джона Джеймсон Джон II, John Jameson & Sons Whiskey стала найбільшою в Ірландії, а онук династії Джону III вивів компанію на світовий ринок до кінця 20 століття.
У 60-х роках минулого століття компанія John Jameson & Sons Whiskey і ще два підприємства об'єдналися в концерн Irish Distillers Ltd. Разом з цим завод був переміщений в Мідлтон. Сьогодні виробничий процес мало чим відрізняється від створення віскі 200 років тому. В його основі так само лежить унікальна триетапна технологія осолоджування ячменю, потрійної дистиляції і тривалої витримки, що становить понад 10 років.
Основними інгредієнтами віскі є ячмінь, кукурудза і вода з річки Дангорні, що протікає на території заводу. Спочатку ячмінь вимочують у воді протягом декількох днів, а після розкладають на рівній поверхні для пророщування і висушують. Осолоджений і неосоложений ячмінь перемелюють до консистенції борошна і додають гарячої води для розщеплення крохмалю. Далі слідує 60-годинна ферментація. Завдяки триразовій дистиляції в традиційних мідних кубах рівень алкоголю в спиртах досягає 80-85%. Спирти розбавляють водою, і розливають в дубові бочки з-під хересу, бурбона або портвейну. Фінальним етапом є купажування і бутилювання майстрами компанії.
Сьогодні Jameson експортується по всьому світу. Його люблять за м'який, елегантний і збалансований смак з квітковим ароматикою. Напій удостоєний міжнародних нагород і перемог у престижних конкурсах.
Сайт виробника:
www.jamesonwhiskey.com