Campari: мистецтво створення коктейлів з характером
Campari - це італійський аперитив, відомий своїм унікальним і неповторним смаком та ароматом. Виготовляється Campari із використанням трав, коріння та фруктів, що дозволяє йому мати багатогранний смак з відтінками гіркого апельсина, карамелі та інших приємних нот. Його можна вживати як окремий напій, або використовувати як компонент для створення оригінальних коктейлів. Завдяки своєму гіркому смаку, Campari може слугувати прекрасним доповненням до м'ясних страв, таких як стейки, телятина або баранина. Він також може бути чудовим акомпанементом до риби або морепродуктів, особливо якщо вони приготовані з використанням гірких інгредієнтів, наприклад, гіркого апельсина або горіхів.
Також, Campari - ідеальний аперитив, який можна подавати до закусок, таких як оливки, креветки, сир або м'ясні десерти.

Campari Spritz
Інгредієнти:
- 90 мл Prosecco
- 60 мл Campari
- 30 мл содової
- скибка апельсина
Приготування:
Налийте Campari, просеко та газовану воду прямо у наповнений льодом келих для вина. Прикрасьте келих скибочкою апельсина.
Опис коктейлю:
Простота часто є ключем до найкращих результатів, як це доводить Campari Spritz. Напій, який має неймовірно освіжаючий смак та ігристу текстуру завдяки додаванню ароматного просеко, став фаворитом любителів Campari в усьому світі.

Negroni
Інгредієнти:
- 30 мл Campari
- 30 мл джину
- 30 мл солодкого вермуту
- скибка апельсина
Приготування:
Налийте Campari, джин та солодкий вермут у склянку (тамблер), наповнений льодом. Прикрасьте скибочкою свіжого апельсина.
Опис коктейлю:
Завдяки неймовірно яскравому смаку Negroni - найулюбленіший коктейль у найкращих барах світу. Кампарі є червоним серцем кожного Negroni, що підтверджено Міжнародною асоціацією барменів (IBA), яка вказує його як один зі своїх офіційних інгредієнтів (джерело: Drinks International Brand Report 2022).

Negroni Sbagliato
Інгредієнти:
- 60 мл Campari
- 30 мл червоного вермуту
- 30 мл Prosecco
- скибка апельсина
Приготування:
Додайте Campari, червоний вермут у стакан, наповнений льодом, долийте доверху Prosecco. Прикрасьте скибочкою свіжого апельсина.
Опис коктейлю:
Завдяки неймовірно яскравому смаку Negroni є найулюбленішим коктейлем у найкращих барах світу. Кампарі є червоним серцем кожного Negroni, що підтверджено Міжнародною асоціацією барменів (IBA), яка вказує його як один зі своїх офіційних інгредієнтів. (джерело: Drinks International Brand Report 2022)

Campari & Soda
Інгредієнти:
- 30 мл Campari
- содова
Приготування:
Налийте охолоджений Campari у келих-тюльпан, долийте доверху содової.
Опис коктейлю:
Campari & Soda був першим незабутнім витвором Давіда Кампарі, оскільки він хотів, щоб Campari спробували його міланські клієнти. З 1915 року його вперше подали у ресторані Camparino in Galleria, де він відомий як Campari Seltz та подається й у наші дні, дотримуючись того самого знакового ритуалу.

Campari Americano
Інгредієнти:
- 30 мл Campari
- 30 мл солодкого вермуту
- содова
- скибка апельсина
Приготування:
Заповніть келих льодом, додайте Campari та солодкий вермут, залийте доверху содової та прикрасьте скибочкою свіжого апельсина.
Опис коктейлю:
Створений приблизно в 1860 році та вперше поданий у Caffé Campari, він спочатку був відомий як Milano-Torino завдяки двом основним інгредієнтам: Campari з Мілана та солодкому вермуту з Турина. Коктейль пізніше було перейменовано через його популярність серед американських туристів на межі 20-го століття та до сухого закону.

Boulevardier
Інгредієнти:
- 30 мл Campari
- 30 мл солодкого вермуту
- 45 мл бурбона
- твіст лимона
Приготування:
Налийте інгредієнти в склянку для змішування з кубиками льоду. Добре перемішайте та процідіть в охолоджений коктейльний келих. Прикрасьте твістом лимона.
Опис коктейлю:
Цей знаменитий коктейль був створений легендарним барменом Гаррі МакЕлхоном з паризького бару Harry’s Bar у роки заборони після того, як він переїхав із США. Гаррі сполучив своє американське коріння з європейським стилем життя, поєднавши бурбон з Campari та солодким червоним вермутом, щоб створити класичний коктейль із насиченим та інтенсивним смаком.

Mi-To
Інгредієнти:
- 45 мл Campari
- 45 мл червоного вермуту
- цедра апельсина
Приготування:
Змішайте всі інгредієнти з льодом і процідіть у склянку. Прикрасьте цедрою апельсина та додайте ще льоду.
Опис коктейлю:
Campari, який виготовляється в Мілані та червоний вермут, який виготовляється в Турині, об’єдналися приблизно в 1870 році і створили щось видатне. Не дивно, що назва Mi-To звучить точно так само, як італійське слово «міф».

Campari Shakerato
Інгредієнти:
- 60 мл Campari
- лід
Приготування:
Додайте Campari та лід у шейкер, добре струсіть і налийте в охолоджений келих для коктейлю.
Опис коктейлю:
Campari та шейкер були винайдені майже в один час, і ці двоє, природно, перетворилася на єдине ціле. Можливо, тому разом вони створюють щось таке особливе, як Campari Shakerato.