
Xenta Absenta
Xenta Absenta – культовий виробник абсенту, що експортується по всьому світу. Алкогольний напій виготовляють за традиційною рецептурою 1926 року. Вона передбачає тривалий процес змішування і настойки 10 трав і спецій, які ростуть в Альпах, на високоякісному спирті. Серед головних компонентів можна зустріти полин, кардамон, бергамот, гвоздику, корицю і фенхель. Вдале поєднання передає особливості італійського стилю. Переважна частина рослинних компонентів має лікувальні властивості і насичує абсент особливою смако-ароматикою.
Основним інгредієнтом Xenta Absenta є Artemisia Absinthium – квітка з альпійських гір, відшукати яку можна на висоті 2 кілометрів над рівнем моря. Для напою використовують тільки їх верхівкі, які зрізають до настання цвітіння. Еліксир проходить фільтрацію до появи зеленого кольору і повної прозорості. Міцність алкоголю досягає 70 °C. Вода для абсенту взята з альпійських джерел, розташованих на гірських схилах Монвізо. Завдяки своєму відмінному кольору, розмашистому аромату і трав'янистому смаку Xenta Absenta вважається єдиним спадкоємцем «пекельного лікеру» 19 століття. Особливу перевагу йому віддавали вищі верстви населення: богема, митці та аристократи. Сьогодні ж розкішний напій доступний кожному: ксенту люблять використовувати бармени, а коктейлі на його основі займають почесне місце в алкогольній карті.
Сайт виробника:
www.xenta.com