Ваше місто - ?

Виберіть місто:

Вінниця
Доставка і самовивіз
Дніпро
Доставка і самовивіз
Житомир
Доставка і самовивіз
Івано-Франківськ
Доставка і самовивіз
Київ
Доставка і самовивіз
Кропивницький
Доставка і самовивіз
Увесь список

044 222 777 0

Контакти

+38 044 222 777 0+38 080 033 060 0
Безкоштовно по Україні
zakaz@okwine.ua
Для замовлень і пропозицій

Графік роботи call-центру:

Будні:з 9:00 до 19:00
Вихідні:з 10:00 до 18:00
ua
ru
okwine logo

Виберіть місто:

Вінниця
Доставка і самовивіз
Дніпро
Доставка і самовивіз
Житомир
Доставка і самовивіз
Івано-Франківськ
Доставка і самовивіз
Київ
Доставка і самовивіз
Кропивницький
Доставка і самовивіз
Увесь список
Каталог товарів

044 222 777 0

Контакти

+38 044 222 777 0+38 080 033 060 0
Безкоштовно по Україні
zakaz@okwine.ua
Для замовлень і пропозицій

Графік роботи call-центру:

Будні:з 9:00 до 19:00
Вихідні:з 10:00 до 18:00
ua
ru
okwine logo
Вхід
Реєстрація

Фільтри

    Кагор

      Кагор — це таємничий та захоплюючий напій, який залишив глибокий слід в історії й культурі багатьох країн світу. Це вино завжди було пов’язане з інтригами та стало дослідницьким інтересом багатьох вчених й виноробів. Вино кагор широко відоме у релігії, як церковне вино, оскільки саме його християни використовують для таїнства причастя.

      Історія кагору

      Назва походить від французького сухого вина, яке виготовляли на околицях міста Кагор (Каор). Саме там у 1316 році народився папа Іван ХХІІ, який став понтифіком, і започаткував використання для причастя густого вина з насиченим червоним кольором, що символізує кров Ісуса Христа. З часом місто Каор почали відвідувати тисячі паломників, які підтверджували чудодійну силу вина й розповідали про його цілющі властивості.


      На території країн колишнього СРСР кагор купити можна було з різних сортів винограду: Каберне Совіньйон, Мерло та Сапераві, а от французьке кагор вино завжди було складене сортом Мальбек. Також, для кагору характерний досить високий вміст цукру — близько 160—195 г/л та спирту (11—17 %).


      Традиційно батьківщиною кагору називають Францію, проте вважати його лише французькою винною спадщиною не можна. Класичне церковне вино виготовляють зовсім за іншими технологіями, ніж французький кагор з Мальбека. В церковних обрядах переважно використовують більш солодкий і густий напій виготовлений за секретною рецептурою, що дозволяє виділити з винограду барвники.

      Виробництво кагору

      Кагором називають вино, яке традиційно виготовляють з червоних сортів винограду, що мають насичений темний колір і солодку смакову палітру. Це складний процес, який вимагає спеціальних знань й обладнання. Саме тому кагор ціна не може бути занадто низькою, проте маркет ОКВАЙН дає можливість купити кагор за дійсно вигідною ціною.


      Вибір винограду
      Для виробництва зазвичай використовують червоні сорти, такі як Сапераві, Мерло, Каберне Совіньйон та інші. Важливо, щоб виноград був стиглим і містив достатню кількість цукру.


      Збір та пресування
      Добре зрілий виноград збирають вручну та піддають пресуванню на виноробні для отримання соку.


      Ферментація
      Під час ферментації цукор перетворюється в алкоголь під впливом відбірних дріжджів. Ферментацію кагору зазвичай зупиняють на етапі, коли ще залишається значна кількість цукру, щоб вино зберегло солодкість.


      Витримка
      Найкращий кагор піддають витримці в дерев'яних або скляних бочках. Цей процес дозволяє розвинути багатий аромат і складний смак.


      Фільтрація та стабілізація
      Перед розливом вино фільтрують та стабілізують, щоб забезпечити його високу якість. Готовий кагор розливають у фірмові пляшки та закорковують, а далі кагор вино купити можна у виномаркетах країни.

      Як пити кагор?

      Якісний кагор відрізняється темно-рубіновим відтінком та повним, м'яким смаком з оксамитовими тонами темних ягід і шоколаду. Доступна ціна кагору дозволяє дегустувати його кожному, а найкраще це робити при температурі 14-18 °С. Для солодкого кагору можна обрати навіть вищу температуру, ніж для сухого.


      У гастрономічному плані кагор вино досить універсальний — добре поєднується з різними солодощами й десертами, такими як шоколад, сир, горіхи, фрукти, тирамісу. Ви можете кагор купити Київ чи в іншому місті та подавати його зі жирним м'ясом, бараниною чи дичиною, які добре підкреслять його смакові особливості. Кагор зазвичай дуже концентрований і солодкий, тому дегустуючи його намагайтеся відчути різні смакові відтінки й насолодитися кожним ковтком.

      Де купити кагор Київ?

      У магазині ОКВАЙН можна знайти широкий асортимент вина, а саме цілий каталог кагору. Ми працюємо з найкращими дистриб’юторами, тому у нас найбільш якісна продукція, що володіє міжнародними сертифікатами якості. Кваліфіковані сомельє нададуть грамотну консультацію: підкажуть кагор вино ціна й підберуть гастрономічну пару до нього. Саме у нас ви можете купити кагор високої якості за доступною ціною. У магазині діє доставка по всій Україні та доставка кур'єром в межах міста, а кагор вартість залишається незмінною незалежно від регіону.

       
      Читати повністю