Ваше місто - ?

Виберіть місто:

Вінниця
Доставка і самовивіз
Дніпро
Доставка і самовивіз
Житомир
Доставка і самовивіз
Івано-Франківськ
Доставка і самовивіз
Київ
Доставка і самовивіз
Кропивницький
Доставка і самовивіз
Увесь список

044 222 777 0

Контакти

+38 044 222 777 0+38 080 033 060 0
Безкоштовно по Україні
zakaz@okwine.ua
Для замовлень і пропозицій

Графік роботи call-центру:

Будні:з 9:00 до 19:00
Вихідні:з 10:00 до 18:00
ua
ru
okwine logo

Виберіть місто:

Вінниця
Доставка і самовивіз
Дніпро
Доставка і самовивіз
Житомир
Доставка і самовивіз
Івано-Франківськ
Доставка і самовивіз
Київ
Доставка і самовивіз
Кропивницький
Доставка і самовивіз
Увесь список
Каталог товарів

044 222 777 0

Контакти

+38 044 222 777 0+38 080 033 060 0
Безкоштовно по Україні
zakaz@okwine.ua
Для замовлень і пропозицій

Графік роботи call-центру:

Будні:з 9:00 до 19:00
Вихідні:з 10:00 до 18:00
ua
ru
okwine logo
Вхід
Реєстрація

Фільтри

    Американський віскі

      Мистецтво дистиляції і виробництва віскі були завезені в Америку першими переселенцями з Шотландії, Ірландії, Німеччини та інших європейських країн, де вже протягом кількох століть практикували перегонку спиртів. Поселенці розчищали ліси для створення невеликих автономних співтовариств, в яких вони підтримували свої традиції та культурну спадщину, поки пристосувалися до нового місця проживання. На початку 1700-х років вони почали дистильованої зерно того часу - жито. Кукурудза спочатку не використовувалася, вона вважалася невідповідною і йшла на корм тваринам. В якийсь момент, в якості експерименту, кукурудза була додана в сусло, щоб підсолодити жито. В результаті отриманий дистилят виявився м'якше і ароматні, в ньому сильніше проявився англійський стиль.

      Історія американського віскі

      Перші активні винокурні були відкриті в Пенсільванії, Західній Вірджинії та Меріленді, звідки слава про міцні напої швидко поширилася по країні. Виробництво віскі швидко розрослося, і уряд (як і уряди в усьому світі) стали стягувати податок на американський віскі. Це призвело до «Повстання Віскі» в 1794 році, після якого виробники американського віскі об'єдналися в співтовариство і рушили на південь в Теннессі і Кентуккі, де умови вирощування зерна та близькість річки добре підходили для виготовлення та продажу віскі.

      Джордж Вашингтон, який згодом став першим президентом Америки, зіграв величезну роль в ранні роки історії американського віскі. Він володів одним з найбільших заводів того часу в Верноні, де почали додавати невелику частину кукурудзи в брагу для створення житнього віскі. Джордж Вашингтон стверджував, що віскі є необхідною частиною раціону його військ, для підтримки комфорту, тепла і настрою солдат в зимові місяці.

      До кінця 1700-х років ці початкові спроби поєднання кукурудзи і жита перетворилися в чудовий віскі, який дійшов до наших днів. На рубежі століть, на початку 1800-х років, обвуглювання дубових бочок і використання розумної кількості кукурудзи в суслі стають стандартною практикою. Цей момент можна назвати народженням Бурбона. Цей же процес незабаром стали застосовувати і до виготовлення Rye (житнього віскі).

      Про бочки для американських віскі

      Старіння в дубових баррелях є одним з найважливіших етапів в процесі виготовлення американського віскі. Все почалося з того, що в бочках було зручно зберігати, транспортувати і складувати віскі для продажу. Бочки обвуглюються з середини для стерилізації дерева перед тим, як туди заливався чистий віскі з перегінних кубів. Бочки, в кінцевому рахунку, надавали американському віскі красивий червонуватий колір і абсолютно неповторний смак.

      Бурбон - невід'ємна частина американського віскі

      Бурбон родом з округу Бурбон, в штаті Кентукі, де влаштувалася більшість виробників американського віскі. З плином часу способи виробництва були пристосовані для розробки більш прийнятного продукту, який більше нагадував шотладского скотч. Ключовими удосконаленнями в виготовленні американського віскі, або Бурбона, стало обвуглювання бочок, яке робило смак солодший. Як і шотландський віскі, американський віскі має певні критерії, для того, щоб його можна було назвати Бурбоном. Основні з них полягають в наступному: спирти на виході з перегінних кубів повинні мати не більше 80% алкоголю, вони переливаються в обвуглені бочки з білого дуба при максимум 62.5% алкоголю і розливаються в пляшки при мінімум 40% алкоголю. Інший основною характеристикою є вік, якщо віскі витриманий менше 4-х років, це обов'язково має бути зазначено на етикетці.

      Види віскі в США

      Американці дистилюють величезну кількість сортів віскі, в тому числі і найпопулярніші: Бурбон, Rye (житній віскі), Tennessee Whiskey (віскі Теннессі), Corn Whiskey (кукурудзяний віскі), Malt Whiskey (солодовий віскі) і Blended Whiskey (купажірованний американський віскі).

      Bourbon Whiskey. Бурбон є найбільш популярним різновидом американського віскі, і асоціюється з південної культурою, особливо зі своєю історичною батьківщиною, штатом Кентуккі. Цей сорт віскі повинен бути зроблений, щонайменше, з 51% кукурудзи, хоча брага часто включає в себе ряд інших зернових культур, таких як пшениця, жито і ячмінь. Він може бути проведений в будь-якому місці Сполучених Штатах, витримуватися повинен виключно в нових обвуглених бочках з американського дуба.

      Rye Whiskey. Популярність житнього віскі повертається. Цей напій зазвичай більш пряний і менш солодкий, ніж його побратими, що робить його відмінною основою для коктейлів, зокрема для Old-Fashioned і Manhattan.

      Rye, як правило, важче зробити, ніж віскі на основі кукурудзи або пшениці, так як житні ферменти менш продуктивні - цей процес займає набагато більше часу, що призводить до подорожчання пляшки віскі. Згідно із законом, брага повинна складатися з, як мінімум, 51% жита, може доповнюється кукурудзою, а також невеликим відсотком солодового ячменю. Віскі може бути виготовлений в будь-якому місці США, витримуватися повинен в нових невикористаних обвуглених бочках з американського дуба.

      Tennessee Whiskey. Ще один популярний сорт американського віскі, який повинен бути проведений в штаті Теннесі. Найвідоміший бренд Tennessee whiskey – це Jack Daniels. Теннессийській віскі дуже схожий на Бурбон, основна відмінність полягає в так званому «Lincoln County Process». Це виробничий етап, який вимагає фільтрації віскі через 3-х метровий шар кленового вугілля перед відправленням його в дубові бочки. Цей процес займає близько десяти днів, і надає віскі неповторний смак і аромат, а також дивовижну м'якість. Corn Whiskey> повинен бути виготовлений, щонайменше, з 80% кукурудзи.

      Blended Whiskey. Цей вид віскі являє собою суміш з будь-яких сортів, змішаних з мінімум 50% нейтрального зернового дистиляту з рівнем алкоголю 85% і вище. Американський віскі став тим, чим є сьогодні, шляхом проб і помилок, успіхів і невдач, вдалих промахів, змін в зв'язку з потребами, податків, політики і кровопролитних війн. Цей алкоголь став справжнім американським подарунком світу, з ароматом і відтінком історії цілої країни в бокалі.

      Купити американський віскі в OKwine

      Веб-маркет OKwine пропонує купити американський віскі і всі необхідні аксесуари онлайн. Наш асортимент регулярно поповнюється новими товарами, ціни на які порадують кожного покупця. Вина, отримані в веб-маркеті OKwine, допоможуть скрасити ваш вечір. Доставка здійснюється в будь-яку точку України, в тому числі і по містах: Київ, Одеса, Дніпро, Харків, Вінниця, Львів.

      Якщо ви потребуєте додаткової інформації про обраний американському віскі, телефонуйте нам і сомельє OKwine з радістю вас проконсультують.

      Читати повністю